Depozitele de ultimă generaţie: Tehnologii digitale, materiale de construcţie inovatoare şi ESG

F.D.
Companii / 31 octombrie 2023

Depozitele de ultimă generaţie: Tehnologii digitale, materiale de construcţie inovatoare şi ESG

Depozitele şi logistica au cunoscut o importantă expansiune în industria construcţiilor. Pandemia COVID-19 a accelerat creşterea comerţului online, ceea ce a dus la o cerere sporită de construcţii de depozite, conform unui comunicat de presă al PlanRadar.

Depozitele joacă un rol esenţial în operaţiunile logistice, facilitând staţionarea la cote optime şi distribuţia bunurilor în diferite etape ale ciclului lor de viaţă. Ele au un scop unic ca spaţii de depozitare pentru diverse companii, între etapele de producţie, transport şi comercializare.

Pe lângă creşterea generală a cererii de depozite, diverse tipuri de depozitare, cum ar fi depozitele frigorifice sau cu temperatura controlată, înregistrează o creştere substanţială. Se preconizează că vânzările online de produse alimentare şi livrarea de alimente vor crea o cerere de aproximativ 100 de milioane de metri pătraţi suplimentari de spaţiu de depozitare la rece în următorii cinci ani.

Depozitele devin din ce în ce mai dependenţe de tehnologie datorită importanţei crescute a principiilor ESG. Pentru a răspunde considerentelor de mediu, multe companii optează pentru opţiuni mai "verzi" - soluţii digitale utilizate în construcţia depozitelor şi în mentenanţă depozitelor, utilizarea materialelor inovatoare, utilizarea energiei solar şi eliminarea responsabilă a deşeurilor.

Cel mai comun material de construcţie pentru construcţia depozitelor este oţelul, care formează un cadru robust ce susţine învelişul exterior şi acoperişul. Utilizarea oţelului este preferată datorită rezistenţei şi capacităţii sale de a susţine sarcini grele. Fibra de sticlă este adesea folosită pentru acoperişuri, permiţând intrarea luminii naturale în clădire şi fiind uşor de înlocuit în cazul în care este deteriorată. Lemnul este o altă resursă importantă utilizată pentru construirea rafturilor şi a spaţiilor de depozitare din interiorul depozitului.

Depozitele sunt de obicei structuri vaste, multe dintre ele depăşind un kilometru în lungime şi având capacitatea de a depozita peste 500.000 de containere şi unităţi diferite. Depozitele mai mari sunt mai rentabile din punct de vedere al spaţiului de depozitare şi al costurilor operaţionale.

Adesea situate în zone industriale, ele trebuie sa aibă conexiuni excelente la infrastructură. Cu toate acestea, cererea din ce în ce mai mare de livrare în ziua următoare împinge dezvoltatorii să construiască centre de distribuţie mai aproape de zonele urbane pentru a răspunde prompt nevoilor consumatorilor (dark stores).

Proiectarea şi structura depozitelor

Proiectarea depozitelor se concentrează pe maximizarea utilizării spaţiului, pe un acces sigur şi pe sisteme operaţionale eficiente.

Depozitele trebuie să dispună de benzi de decelerare pentru a asigura accesul sigur al camioanelor. Designul interior trebuie să ia în calcul fluxul eficient de mărfuri, incluzând spaţiu pentru echipamentele de încărcare şi ieşiri de urgenţă accesibile. Măsurile de siguranţă în caz de incendiu, inclusiv sistemele de stropitori, sunt esenţiale, în special pentru depozitele mai mari.

Depozitele construite cu ajutorul PlanRadar: Instrumentele digitale precum PlanRadar oferă un sistem centralizat de comunicare şi raportare, permiţând utilizarea planurilor digitale şi a modelelor BIM pentru inspecţii, identificarea erorilor şi alocarea sarcinilor. Astfel, se asigură respectarea standardelor de construcţie şi se reduce riscul unor întârzieri costisitoare. Membrii echipei extinse de proiect pot accesa informaţii relevante folosind conturi gratuite PlanRadar şi pot fi la curent cu cele mai recente planuri prin intermediul sistemului.

PlanRadar digitalizează toate procesele şi ajută la creşterea productivităţii, respectarea termenelor limita, scăderea costurilor. Sarcinile pot fi atribuite din mers, eliminând întârzierile cauzate de aşteptarea documentelor. Astfel, depozitele pot fi construite rapid, iar calitatea nu este compromisă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb