DIN CAUZA UNOR FAPTE DIN CAZIERUL LUI BÎLTEANUBiofarm nu beneficiază de autorizaţia de utilizator final pentru alcoolul necesar producţiei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Dragoş Bîlteanu a renunţat la mandatul de administrator al societăţii, începând de ieri

Ministerul Finanţelor Publice, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală a Vămilor, a respins cererea Biofarm (BIO) privind acordarea autorizaţiei de utilizator final pentru alcoolul necesar producţiei de medicamente, din cauza unor fapte înscrise în cazierul judiciar a lui George Bîlteanu, membru în Consiliul de Administraţie al societăţii, se arată într-un raport al producătorului de medicamente remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Raportul face trimitere la fapte de natura celor prevăzute la Art. 364 alin.(1) lit.d) din Legea 227 din 2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Articolul se referă la condiţiile de autorizare privind antrepozitul fiscal, iar la lit. d) se arată că: "În cazul unei persoane fizice care urmează să îşi desfăşoare activitatea ca antrepozitar autorizat, aceasta să nu fie incapabilă, să nu fi fost condamnată definitiv sau să nu se fi pronunţat amânarea aplicării pedepsei pentru următoarele infracţiuni (...)".

În urma neacordării autorizaţiei de utilizator final, Biofarm nu va beneficia de scutirea directă a accizelor pentru alcoolul necesar producţiei de medicamente, se arată în raportul producătorului de medicamente.

În acest context, Dragoş Bîlteanu a renunţat la mandatul de administrator al societăţii, începand de ieri.

Anul trecut, Dragoş Bîlteanu, fost preşedinte al SIF Banat-Crişana (SIF1), a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe termen de încercare de cinci ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire cu rea-credinţă a creditului sau bunurilor societăţilor Industrialexport şi SIF1, precum şi pentru trei infracţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Dragoş Bîlteanu a încheiat un acord de recunoaştere a faptelor, în condiţiile în care complicele său, Najib El Lakis, a semnat un astfel de acord, dar ulterior fostul şef al SIF Banat-Crişana a contestat sentinţa Tribunalului Bucureşti. Curtea de Apel a respins apelul lui Bîlteanu dar şi al Industrialexport.

SIF Muntenia (SIF4) are 51,58% din Biofarm, în timp ce SIF Banat-Crişana are 36,74% din producătorul de medicamente din Bucureşti.

Pentru primele şase luni ale acestui an, Biofarm a obţinut un profit net de 29,819 milioane de lei, cu 5,62% peste cel de la jumătatea anului trecut.

Valoarea de piaţă a Biofarm este de circa 407,94 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie