Asociaţia Europeană de Telecomunicaţii Concurente (ECTA) denunţă orice interdicţie a furnizorilor chinezi de 5G din motive geopolitice şi subliniază că astfel de decizii pot fi justificate numai pe baza unor fapte bine stabilite, conform unui comunicat al respectivei entităţi. Setul de instrumente 5G al UE oferă un cadru adecvat pentru a răspunde problemelor de securitate care afectează reţelele viitorului, respectând totodată suveranitatea europeană şi naţională, arată acesta.
ECTA avertizează împotriva consecinţelor nefaste pe care le va avea eliminarea anumitor furnizori asupra intereselor consumatorilor şi ale afacerilor şi asupra coeziunii pieţei interne.
Comunicatul citat menţionează: "O reducere a numărului de furnizori din întreaga lume de la 5 la 3 nu va avea doar un impact asupra sectorului telecomunicaţiilor prin creşterea costurilor, afectarea performanţei, întârzieri în construcţia reţelelor 5G şi limitarea potenţialului de inovare, ci va avea ample consecinţe socio-economice, cum ar fi reducerea capacităţii întreprinderilor, instituţiilor publice, societăţii civile şi utilizatorilor finali individuali de a oferi noi servicii digitale şi de a stimula cu succes creşterea şi redresarea economică - o capacitate pe care factorii de decizie din UE o consideră, în mod corect, esenţială pentru asigurarea bunăstării noastre viitoare".
ECTA şi membrii săi reamintesc că accesul la furnizori specifici, dacă nu este garantat în mod echivalent pentru toţi operatorii, riscă să denatureze concurenţa. Aceste implicaţii se pot materializa nu numai în interiorul statele membre, ci şi între ele, permiţând astfel unora să obţină un avantaj comparativ prin tehnologii mai avansate şi mai eficiente.
"Prin urmare, o abordare sigură a viitorului securităţii reţelelor europene ar trebui să rămână atât bazată pe dovezi, cât şi rezonabilă din punct de vedere comercial, să implice comunitatea operatorilor şi să evite prejudecăţile care distrug valoarea. Standardele, certificarea şi reglementările legale trebuie să se unească pentru a crea un cadru coerent care să asigure securitatea şi accesibilitatea comunicaţiilor electronice", mai subliniază ECTA.
1. E un șut în fund
(mesaj trimis de Cristian în data de 19.10.2020, 12:03)
E un șut în fund pentru regimul fascist de la București care s-a angajat printr-o hotărâre CSAT tembelă, profund antidemocratică și anticoncurentiala să-i favorizeze pe americani, deși aceștia sunt la ani lumina în urma chinejilor in materie de 4G-5G
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2020, 14:17)
Guvernul si Presedintele nostru care au semnat Memorandul vor intra in istorie ca niste ticalosi !