EUIPO şi OLAF au organizat o conferinţă privind bunurile de larg consum şi infracţiunile de proprietate intelectuală

A.B.
Miscellanea / 3 iulie, 10:26

Sursa foto: euipo.europa.eu

Sursa foto: euipo.europa.eu

Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) şi Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) au organizat la sediul EUIPO din Alicante, Spania, în perioada 1-2 iulie, o conferinţă de două zile dedicată combaterii infracţiunilor de proprietate intelectuală în sectorul bunurilor de larg consum (Fast-Moving Consumer Goods - FMCG), potrivit unui comunicat OLAF.

Evenimentul a reunit peste 50 de participanţi din rândul autorităţilor vamale, poliţiei, organismelor de supraveghere a pieţei din statele membre ale UE, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii europene şi internaţionale, dar şi titulari de drepturi din sectorul FMCG. Discuţiile s-au axat pe tendinţele actuale şi emergente în criminalitatea privind încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală în acest domeniu.

Sectorul FMCG include produse de uz zilnic, cu termen scurt de valabilitate şi preţ redus - de la produse de îngrijire personală şi a locuinţei, până la alimente ambalate, băuturi şi produse pentru animale de companie. Potrivit Asociaţiei Europene a Mărcilor (AIM), în 2022, în UE s-au vândut produse FMCG în valoare de 714,5 miliarde euro, iar alte 174,8 miliarde euro au fost exportate în afara Uniunii.

Această importanţă economică face sectorul vulnerabil în faţa reţelelor criminale, care plasează pe piaţă produse contrafăcute, generând pierderi semnificative şi punând în pericol sănătatea şi siguranţa consumatorilor.

În cadrul conferinţei, autorităţile au făcut schimb de informaţii privind activităţile de aplicare a legii şi instrumentele folosite în combaterea contrafacerilor. Au fost prezentate cele mai recente practici de intervenţie, tipurile de produse cele mai expuse riscului de a fi contrafăcute şi metodele de distribuţie folosite de reţelele ilicite. De asemenea, evenimentul a fost o oportunitate de consolidare a cooperării operaţionale între autorităţile competente din UE pentru o Europă mai sigură.

Organizatorii au subliniat că încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală afectează direct veniturile companiilor, cu impact negativ asupra inovaţiei, creării de locuri de muncă şi creşterii economice. În plus, produsele contrafăcute nu respectă reglementările europene de siguranţă, iar în sectorul bunurilor de larg consum acest lucru poate avea consecinţe grave.

Conferinţa reflectă angajamentul comun al EUIPO şi OLAF pentru dezvoltarea cunoştinţelor şi organizarea de activităţi de formare în domeniu, în baza acordului de colaborare semnat între cele două instituţii în 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dosar BURSA - Crizele Apocalipsei
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0693
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4512
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8500
Gram de aur (XAU)Gram de aur476.3851

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
targulnationalimobiliar.ro
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb