Eurowind Energy România, parte a companiei daneze Eurowind Energy A/S, îşi consolidează portofoliul local prin dezvoltarea a trei noi proiecte eoliene: Frumuşiţa, Vector şi Pecineaga NordEst, potrivit unui comunicat emis redacţiei. Împreună, acestea vor adăuga 138 MW de energie curată în reţea şi vor fi echipate cu 23 de turbine de ultimă generaţie furnizate de Vestas.
Compania a semnat un contract de achiziţii şi servicii cu Vestas pentru turbinele V162-6.2 MW din platforma EnVentus. Livrarea este planificată pentru a doua jumătate a anului 2026, iar punerea în funcţiune este estimată pentru 2027. Mentenanţa pe termen lung va fi asigurată printr-un contract de servicii pe 20 de ani.
Adrian Dobre, Country Manager Romania, Eurowind Energy, a declarat:
„De peste un deceniu construim o echipă locală solidă, un portofoliu în creştere şi parteneriate de încredere. Ştim ce presupune dezvoltarea unor proiecte serioase şi durabile în România. Frumuşiţa, Vector şi Pecineaga NordEst sunt importante nu doar dacă luăm în considerare dimensiunea lor, ci şi pentru că marchează o nouă etapă în dezvoltarea proiectelor eoliene la nivel naţional. Acest pas nou reflectă totodată consecvenţa şi transparenţa politicilor energetice din ultimii ani - şi ne dorim ca această direcţie să continue, pentru a sprijini investiţiile pe termen lung şi tranziţia energetică a României.
Suntem bucuroşi să continuăm alături de Vestas, un partener cu care am colaborat şi în trecut şi care a demonstrat că poate livra performanţă şi fiabilitate.”
-Frumuşiţa (judeţul Galaţi)
Capacitate instalată: 66 MW
Număr de turbine: 11
-Vector (judeţul Galaţi)
Capacitate instalată: 24 MW
Număr de turbine: 4
-Pecineaga NordEst (judeţul Constanţa)
Capacitate instalată: 48 MW
Număr de turbine: 8
Potrivit sursei, activă pe piaţa locală din 2011, Eurowind Energy România dezvoltă şi operează proiecte de energie regenerabilă, cu o echipă locală dedicată. Portofoliul companiei include patru parcuri solare operaţionale - Hălchiu, Măgurele, Pufeşti şi Teiuş - şi un pipeline de aproximativ 7,5 GW în diferite stadii de dezvoltare. Până la finalul lui 2025, compania va ajunge la o capacitate operaţională de 124 MW în România.
Opinia Cititorului