EXEC-EDU: Piaţa de training evoluează, iar liderii investesc tot mai mult în dezvoltare personală

I.S.
Comunicate de presă / 28 mai

EXEC-EDU: Piaţa de training evoluează, iar liderii investesc tot mai mult în dezvoltare personală

EXEC-EDU anunţă bilanţul a două decenii de prezenţă continuă pe piaţa locală: peste 30.000 de absolvenţi la nivelul întregii ţări, 70 de programe în portofoliul de cursuri, 3 premii pentru cea mai bună şcoală de training din România, 11 certificări şi licenţe, precum şi o echipă formată din 50 de experţi respectaţi şi recunoscuţi ca lideri şi formatori de top în România, potrivit unui comunicat emis redacţiei.

În următorii ani, pe măsură ce o nouă generaţie de lideri păşeşte în arena business-ului, EXEC-EDU îşi propune să continue misiunea de a-i sprijini în dezvoltarea unui stil de leadership autentic, adaptabil şi incluziv. Cu o echipă de experţi ce combină abilităţi excepţionale de training şi o solidă experienţă în poziţii de top din business, compania rămâne un reper în educaţia managerială din România.

Privind retrospectiv la cei 20 de ani, ne bucurăm să vedem cum am crescut împreună cu liderii pe care i-am format. De la primele cursuri cu zeci de participanţi, până la programe complexe pentru mii de profesionişti anual, am contribuit semnificativ la conturarea unui ecosistem mai solid, susţinut de lideri capabili să inspire echipe eficiente, inovatoare şi motivate. 2024 a fost cel mai bun an din istoria EXEC-EDU - un an în care am adus în echipă noi experţi şi am extins portofoliul cu subiecte de actualitate", a declarat Ovidiu Dîmbean-Creţa, Administrator EXEC-EDU şi Rector ASEBUSS.

Potrivit sursei, în cei 20 ani de activitate, EXEC-EDU a avut un rol activ în evoluţia şi maturizarea pieţei de training. Dacă în primul an participau la cursuri aproximativ 500 de manageri şi antreprenori, astăzi EXEC-EDU atrage anual peste 3.200 de participanţi - un indiciu clar atât al maturizării pieţei de training cât şi a unui cu totul alt nivel la care operează compania.

"EXEC-EDU a apărut în anul 2005 prin transformarea Departamentului de Formare Continuă al Şcolii de Afaceri ASEBUSS, ca entitate distinctă a grupului nostru de educaţie pentru afaceri.De atunci compania şi-a extins misiunea, consolidându-şi poziţia ca partener strategic al mediului de business printr-o ofertă diversificată de opţiuni de dezvoltare pentru manageri şi echipele lor. 20 de ani mai târziu, suntem mândri să vedem că în toţi aceşti ani am atras în programele EXEC-EDU lideri influenţi, care au devenit ambasadorii noştri, iar unii dintre ei au absolvit ulterior şi un Program de Executive MBA sau MBA în cadrul ASEBUSS. Avem planuri de dezvoltare ambiţioase pentru viitorul apropiat şi suntem siguri că le vom realiza cu ajutorul echipei noastre dedicate de experţi", a declarat Ovidiu Dîmbean-Creţa.

Dacă în urmă 20 ani accentul era preponderent pe competenţele tehnice (management, operaţiuni, finanţe), astăzi cursanţii caută tot mai mult să îşi dezvolte abilităţile de leadership şi management, gândire strategică, dar sunt atraşi şi de subiecte emergente precum inteligenţa artificială, storytelling sau fericirea în organizaţii. Bugetul mediu alocat pentru un curs este de 400 euro/participant, iar vârsta medie a acestora este între 30-45 ani.

Conform comunicatului, în topul industriilor care investesc în cursuri de formare a echipelor de top şi middle management sunt sectoarele energie, FMCG, farma, IT şi banking. Datele interne EXEC-EDU arată că în prezent peste 30% din manageri şi antreprenori sunt conştienţi de nevoia dezvoltării abilităţilor de leadership şi sunt dispuşi să investească resursele proprii în cursuri de formare, procent care s-a majorat cu 20% faţă de anul 2005.

Printre cele mai frecventate cursuri EXEC-EDU din ultimii 3 ani se află şi programe care s-au menţinut în portofoliu încă de la începuturile companiei, precum Management 360, Leadership 360, Managementul proiectelor sau Certificat în Raportare Financiară Internaţională. Alte cursuri foarte solicitate după pandemie au fost Process Communication Model, Tehnici de vânzare, Abilităţi de prezentare sau de

negociere.

Piaţa de training de programe de tip soft skills, estimată la o valoare de 30-40 de milioane de euro anual, continuă să se dezvolte pe mai multe segmente. "Digitalizarea, AI-ul şi automatizarea rescriu regulile leadershipului. În paralel, tot mai multe companii cer programe dedicate membrilor din consiliile de administraţie şi investesc în cultura organizaţională prin iniţiative de well-being pentru angajaţi", a declarat Oana Scarlat, Director General EXEC-EDU.

În era inteligenţei artificiale şi a echipelor hibride, cererea pentru cursuri de leadership este în continuă creştere. Organizaţiile caută lideri empatici şi agili, capabili să răspundă provocărilor viitorului muncii, atenţi atât la performanţă, cât şi la starea de bine a oamenilor.

Comanda carte
danescu.ro
eximbank.ro
arsc.ro
fngcimm.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro5.0667
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0509
Gram de aur (XAU)Gram de aur473.9693

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
tibco.ro
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
antiquemarket.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb