Exporturile de gaze ruseşti prin conducte către Europa, la cel mai ridicat nivel din acest an

F.D.
Internaţional / 1 august

Exporturile de gaze ruseşti prin conducte către Europa, la cel mai ridicat nivel din acest an

Livrările medii zilnice de gaze naturale ale Gazprom către Europa au atins în iulie cel mai ridicat nivel din acest an, înregistrând un avans de 5,7% comparativ cu anul trecut, şi de 12% faţă de iunie, relatează Agerpres.

Oficialii Gazprom nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţia.

Creşterea lunară reflectă încheierea lucrărilor de mentenanţă la conducta Turkstream din Rusia către Turcia, iar analiştii citează de asemenea creşterea sezonieră a cererii, în condiţiile în care companiile de utilităţi încep să stocheze gaze în depozite, înaintea iernii.

Aceste calcule, care au la bază datele furnizate de reţeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport pentru gaze (ENTSOG) precum şi rapoartele zilnice ale Gazprom referitoare la tranzitul de gaze via Ucraina, arată că media exporturilor zilnice de gaze ruseşti prin conducte a crescut luna trecută până la 91,5 milioane metri cubi, de la 81,8 milioane metri cubi în iunie şi 86,6 milioane metri cubi în iulie 2023.

Până acum în acest an, exporturile de gaze naturale ale Gazprom către Europa au ajuns la aproximativ 18,3 miliarde metri cubi (bcm), comparativ cu un nivel între 175 bcm şi 180 bcm când fluxurile anuale spre Europa înregistrau un nivel de vârf, în perioada 2018-2019.

De la începutul lui 2023 Gazprom nu mai dă publicităţii propriile statistici lunare.

În 2022, Rusia a livrat în total aproximativ 63,8 bcm gaze spre Europa, prin diverse rute, conform datelor Gazprom şi calculelor Reuters. Anul trecut, volumele au scăzut cu 55,6%, la 28,3 bcm.

În urma declinului exporturilor spre Europa, Gazprom a raportat în 2023 pierderi de aproape şapte miliarde de dolari, primele sale pierderi anuale din 1999.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. prost e cine nu cumpara gaz pe conducta si se complica cu gaz lichefiat,lichefierea ,gazeificarea si transportul sunt costuri care doar fraierii le platesc, sau cei cu imprumuturi mari si fala mare ca ai nostrii!

    1. O fi gazul rusesc ieftin, problema este ca nu poti sa ai incredere in Putin.

      Dupa ce UE l-a hranit si l-a ingrasat pe Putin timp de 20 de ani, raspunsul de multumire al dictatorului a fost ca a inchis gazele pentru Germania in 2021 si a pornit in mars prin Europa cu 10.000 de tancuri si 400.000 de soldati in 2022.

      Noi romanii avem o vorba, nimic nu e pe gratis. Cam asa e si cu gazele ieftine ale lui Putin. 

    Pai,noi stiam ca energia ruseasca este "criminala",

    si din banii obtinuti rusii, omoara prin zelenskiland 

    Bine ați venit în capitalismul occidental,pe de o parte Putin este declarat cel mai mare criminal din lume în timp ce evreii au omorât deja într un an vreo 20 de mii de copii și femei dar ei sunt bine mersi plus culmea ipocriziei, în timp ce duduie războiul și industria de armament în Occident, Occidentul face comerț prin spate cu Rusia deși pe hârtie rușii sunt izolați prin sancțiuni,cel puțin așa manipulează media și politicienii pe oameni,aceste scursuri care ne conduc ne tratează ca pe niște idioți

    1. Pe cine vezi tu la conducere daca nu pe astia? Probabil pe putlerica, nu? Si aia pe care-i omoara evreii sunt toti teroristi!

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb