GAMBLING / "JOC RESPONSABIL"Romslot: "Românii nu au probleme de joc mai mari ca ale europenilor"

Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 6 martie 2018

Romslot: "Românii nu au probleme de joc mai mari ca ale europenilor"

România se situează la limita de jos a mediei europene privind consumul de jocuri de noroc

Reprezentanţii ROMSLOT vor prezenta, în cadrul Conferinţei Române de Gambling, noile decizii care au fost luate în ceea ce priveşte programul "Joc responsabil" şi vor face publice industriei de jocuri de noroc ultimele date statistice.

Viorela Rădoi, Director Executiv al ROMSLOT, Asociaţia Organizatorilor de Sloturi din România, a declarat: "Programul Joc responsabil a ajuns la un grad de maturitate care ne-a făcut să luăm decizii importante din punct de vedere administrativ, astfel încât să asigurăm un management dedicat acestuia şi să dezvoltăm programul într-un ritm şi mai accelerat decât până acum. Raportându-ne la statisticile din Europa privind numărul de jucători care practică în mod frecvent jocurile de noroc, putem spune că românii nu au probleme de joc mai mari ca ale europenilor, dimpotrivă, ne situăm la pragul de jos al mediei europene, aflată între 0,5 şi 2%. Cu toate acestea, nu putem spune că problema nu există. Tocmai de aceea o tratăm în mod real şi direct prin intermediul programului «Joc Res­ponsabil»".

România se situează la limita de jos a mediei europene privind consumul de jocuri de noroc, cu 0,6% din populaţia de peste 18 ani ca practicanţi care au depăşit linia divertismentului, în raport cu media europeană care se situează între 0,5 şi 2% indivizi cu probleme de joc din totalul populaţiei de peste 18 ani, conform studiului "Pariurile şi Jocurile de noroc în România" realizat de GfK România pentru Asociaţia "ROMSLOT" şi "Romanian Bookmakers".

"Joc responsabil" este primul şi singurul program integrat din ţară dedicat persoanelor care au depăşit linia perceperii jocurilor de noroc drept mijloc de di­vertis­ment.

Cu o acoperire naţională, programul pune la dispoziţia jucătorilor un website dedicat (www.jocresponsabil.ro), metode de auto-testare, precum şi o linie telefonică Helpline gratuită de tip TEL-VERDE 0800.800.099, prin intermediul căreia aceştia au posibilitatea de a lua legătura cu un psiholog, de a primi consiliere telefonică gratuită şi de a se programa pe aceas­tă cale la două şedinţe gratuite de evaluare şi consiliere la unul din cabinetele din Bucureşti, Cluj sau Iaşi. În acest sens, "Joc Responsabil" este singurul program de combatere a problemelor de joc din România care oferă sesiuni de evaluare şi consiliere în cabinet.

Echipa care derulează programul este formată din psihologi specializaţi în tratarea problemelor ce pot fi generate de jocurile de noroc. "Joc responsabil" este promovat în toate cele aproximativ 3.000 de locaţii de joc (săli de sloturi şi agenţii de pariuri în cotă fixă) ale membrilor Romslot şi Romanian Bookmakers.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2060
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5502
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.5444

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro