GORGHIU:"PNL se alătură demersului AmCham privind consultările pe legislaţia achiziţiilor publice"

Alexandru Costea
Companii / 31 iulie 2015

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a scris ieri pe Facebook că PNL susţine demersul Camerei de Comerţ Americane din România şi a cerut Guvernului să prelungească perioada consultărilor pentru modificarea legislaţiei achiziţiilor publice.

"Revizuirea legislaţiei achiziţiilor publice este o reformă fundamentală: de ea depind cheltuirea eficientă a banilor publici şi eliminarea corupţiei din acest proces, precum şi derularea proiectelor de investiţii pentru dezvoltarea României. E inadmisibil ca o astfel de reformă să fie adoptată pe şest, în urma unui simulacru de consultări publice în limita a doar zece zile. PNL se alătură demersului societăţii civile şi al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham) şi solicită prelungirea perioadei dedicate consultărilor publice", notează Alina Gorghiu în mesajul publicat pe Facebook.

Perioada pentru consultări pe tema legislaţiei achiziţiilor publice ar trebui să se desfăşoare pe o perioadă de cel puţin 30 de zile, faţă de cele zece zile anunţate de Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, potrivit AmCham România.

Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice au publicat online, în urmă cu aproximativ o săptămână, la secţiunea Transparenţă Decizională, proiectul de lege privind achiziţiile publice clasice şi cel privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică şi a contractelor de concesiune şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, comunicând pentru consultări publice un termen de doar zece zile, care expiră la 1 august.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am scapat de Madam Plescoi si ne-am procopsit cu Madam Tecuci cu aceleasi metehne. In patru labe in fata celor pe care ii considerastapani. Madam Tecuci nu face trafic de influenta, nu face lobby ci se asigura ca are coada ridicata regulamentar de sus in fata grupurilor de lobby. Toata scarba pentru respectivele cucoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro