Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

HILDE BRANDL,PNL:"Legea salarizării unitare ar putea fi doar o păcăleală"

A.C.
Politică /

Hildegard Helene Brandl (Sursa foto: Facebook)

Hildegard Helene Brandl (Sursa foto: Facebook)

Hilde Brandl, voluntariată Repatriot, solicită Guvernului şi majorităţii PSD-ALDE să explice dacă vor susţine modificarea Codului Fiscal în sensul în care toate contribuţiile vor fi preluate de angajaţi, aşa cum apare în punctul de vedere emis de Guvern la Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, potrivit unui comunicat de presă.

Brandl transmite: "În document se specifică că de la 1 ianuarie 2018 "se modifică prevederile din Codul fiscal în sensul preluării de către salariat în totalitate a sarcinii de plată a contribuţiilor de asigurări".

Hilde Brandl explică că dacă PSD-ALDE păstrează această motivare, Legea Salarizării Unitare se va dovedi doar o mare păcăleală pentru angajaţi, deoarece o mare parte dintre aceştia vor câştiga în realitate mai puţini bani decât o fac acum, căci vor plăti la contribuţii ce vor câştiga prin mărirea salariului.

În comunicat se mai precizează că dacă Guvernul va modifica Codul Fiscal în sensul dorit, creşterile de salarii se vor simţi doar între 1 iunie 2017 şi 1 ianuarie 2018.

Voluntarul Repatriot mai susţtine: "În prezent, contribuţiile sociale sunt plătite atât de angajator cât şi de angajat. Angajatorul plăteşte pentru angajat contribuţia la pensii (CAS) de 15,8%, contribuţia la Sănătate (CASS) de 5,2%, contribuţia la şomaj de 0,5%, contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate FNUASS, de 0.85%, contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale de 0,15% - 0,85%, contribuţia la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale, de 0.25%".

Brandl consideră că românii trebuie să ştie dacă eventualele creşteri generate de Legea salarizării unitare vor fi sau nu anulate de modificări la Codul Fiscal.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. D-na Hilde Brandl, cred ca mai degraba d-ta esti cea care ne tragi o mare pacaleala prin ceea ce ai scris mai sus. Crezi oare ca Guvernul PSD-ALDE este atat de prost incat sa-si traga singur presul de sub picioare? Cred insa ca mai degraba va este frica voua opozantilor ca politica actualei coalitii de guvernare va fi una care va reusi si va da rezultate, ceea ce va indeparteaza pe voi de momentul revenirii la putere.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS