Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI:Assicurazioni Generali SpA, profit net de 744 milioane euro

T.T.
Bănci-Asigurări /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Assicurazioni Generali SpA, a treia companie de asigurări din Europa, a raportat un profit trimestrial peste estimări, în urma vânzărilor de active, transmite Reuters.

Profitul net a urcat cu 28% în primul trimestru din acest an, la 744 milioane de euro (834 milioane de dolari), sprijinit de un câştig de capital de 128 milioane de euro în urma vânzării activelor din Belgia.

Analiştii estimau un câştig de 715 milioane de euro.

În ultimii trei ani, Generali a obţinut 1,5 miliarde de euro în urma vânzărilor de active, ieşind de pe o serie de pieţe care nu sunt de importanţă strategică.

De asemenea, compania a obţinut 1,9 miliarde de euro în urma vânzării diviziei sale de asigurări de viaţă din Germania - Generali Leben.

Rata solvabilităţii Solvency II s-a înrăutăţit la 207% la 31 martie 2019, de la 217% la 30 decembrie 2018, în principal din cauza modificărilor ce urmează să fie anunţate de autorităţile de reglementare.

Analiştii se aşteptau la un indicator de 213% în primul trimestru din 2019.

Generali deţine obligaţiuni guvernamentale italiene de 59,5 miliarde de euro şi este expus, ca şi alţi asigurători din ţară, la fluctuaţiile preţurilor bondurilor italiene, sensibile la potenţiala instabilitate politică şi la situaţia fragilă a finanţelor publice.

Profitul operaţional a urcat cu 7% în primele trei luni din acest an, la 1,35 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,28 miliarde de euro.

Rata combinată, un indicator al profitabilităţii, s-a situat la 91,5% la 31 martie 2019.

Edizione, holdingul familiei Benetton, şi-a majorat la 4% participaţia deţinută la Assicurazioni Generali SpA, a anunţat, săptămâna trecută, Gabriele Galateri, preşedintele Generali.

Alţi acţionari importanţi ai Generali sunt grupul bancar Mediobanca (cu 12,9%) şi antreprenorii italieni Francesco Gaetano Caltagirone şi Leonardo Del Vecchio, cu 5% şi, respectiv, 4,9%.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări.

Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din ţara noastră.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS