Încă un dosar penal pentru Vlasov

C.P.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 3 martie 2015

Încă un dosar penal pentru Vlasov

Procurorii anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Mihail Vlasov pentru dare de mită în perioada în care era preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat: "În cursul lunii februarie 2013, suspectul Mihail Vlasov, la acea dată preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, i-a solicitat unui membru al Parlamentului României să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat «Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului». În schimbul susţinerii proiectului de lege, deputatul i-a pretins lui Mihail Vlasov ca, în calitatea sa de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, să îl numească în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, solicitare cu care Mihail Vlasov a fost de acord".

În şedinţa din data de 06.03.2013, Colegiul de conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, condus de Mihail Vlasov, a admis cererea deputatului respectiv şi a dispus numirea acestuia în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, mai afirmă procurorii.

Numirea în funcţia de arbitru, de către Colegiul de Conducere al Camerei Naţionale, condus de Mihail Vlasov, la propunerea preşedintelui Camerei Naţionale, Mihail Vlasov, a avut loc în legătură cu atribuţiile de serviciu ale acestuia care îndeplinea, la data faptelor, atât funcţia de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, cât şi preşedinte al Camerei Naţionale.

Pe parcursul urmăririi penale, a intervenit decesul persoanei care a dobândit calitatea de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, astfel încât faţă de acesta există o cauză de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale, mai spune DNA în comunicat.

Pe 9 aprilie 2014, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie şi avocat în Baroul Iaşi, pentru trafic de influenţă. Potrivit rechizitoriului, la data de 13 martie 2014, Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ, a pretins de la un martor denunţător 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro la data de 18 martie 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro