Indicele Dow Jones Industrial Averadge a crescut, marţi, cu 11,37%, înregistrând ea mai bună evoluţie zilnică, calculată în procente, din ultimii 87 de ani, investitorii anticipând că membrii Congresului vor adopta în curând un proiect de salvare a economiei de daunele provocate de epidemia de coronavirus. Este o revenire istorică a indicelui, după o scădere istorică, relatează CNBC.
Indicele S&P 500 a urcat cu 9,4%, consemnând cea mai bună evoluţie zilnică după octombrie 2008. Indicele Nasdaq Composite a crescut cu 8,1%, acesta fiind cel mai mare avans zilnic de după 13 martie. Indicii Dow şi S&P 500 şi-au revenit de la cele mai scăzute niveluri atinse de la sfârşitul anului 2016.
Ziua de marţi a fost a cincea cea mai bună şedinţă de tranzacţionare pentru indicele Dow Jones din istorie.
Investitorii se aşteptau ca pachetul de stimulare să fie adoptat marţi de Congres, parlamentarii făcând declaraţii că sunt aproape de un acord, dar ulterior au apărut informaţii că discuţiile s-ar putea prelungi şi pe parcursul zilei de miercuri, potrivit News.ro.
Acţiunile Chevron au crescut cu peste 22%, contribuind la avansul indicelui Dow, după ce directorul general al grupului a spus că gigantul din sectorul energetic nu va reduce dividendele.
Titlurile American Express şi Boeing au crescut la rândul lor cu peste 20%. Sectorul energetic a consemnat cele mai bune performanţe în cadrul indicelui S&P 500, cu un avans de 16,3%, în timp ce sectorul industriei şi cel financiar au urcat fiecare cu peste 12%.
Bursele sunt susţinute de măsurile de stimulare ale Rezervei Federale, dar ştirile legate de cauza scăderilor istorice care au avut loc în ultimele zile au continuat marţi să fie negative.
Peste 400.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate la nivel mondial, dintre care peste 50.000 în Statele Unite, potrivit Johns Hopkins University. Până în prezent, în SUA au fost confirmate peste 600 de decese provocate de coronavirus.
New York City a raportat marţi aproape 15.000 de cazuri de coronavirus şi 131 de decese.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.03.2020, 13:40)
Investitorii de la bursa noastra repeta ca niste maimute inhibate toate miscarile burselor straine ,in special cele americane . Fetisismul lor occidental este mai tare ca aritmetica rezultatelor societatilor de la bursa noastra .Sigur , panica e data de perspective ,nu de trecut ,dar o diminuare a cresterii anuale a preturilor (indicilor) de la 10-15 % la 3-4% tot ar mentine investitia in active cotate la bursa ca cea mai avantajoasa forma de economisire. De fapt , in asemenea momente -si ,poate ,aceastea sunt create intentionat - sunt avantajati acei oameni bogati (ultra ) care inca mai sume mari de bani neplasati . Altfel spus , o criza este ocazia convenabila de plasare cu maxim randament a banilor stransi intre doua crize . Cand s-au adunat destui ,pac criza de serviciu !
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Anonim în data de 25.03.2020, 18:02)
Cam asa ceva.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Buffett în data de 25.03.2020, 18:04)
Sunt Buffett si astept de ani buni o asemenea criza ca sa-mi bag banii pe care nu mai am unde sa-i tin, atatia am.
1.3. Stai (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de In casa în data de 26.03.2020, 11:20)
Daca te prinde covidu raman banii si pleci tu ;)
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de Buffett în data de 26.03.2020, 21:12)
Deja sunt plecat cu un picior, dar ghici ce? Mi-am ales urmasul si nu voi prostilor veti fi.