Actualizare 18:20 Dacian Cioloş: "Investiţia Airbus de la Ghimbav pune România pe harta producătorilor de elicoptere din lume"
Investiţia Airbus de la Ghimbav pune România pe harta producătorilor de elicoptere din lume, autorităţile române fiind interesate de cumpărarea de elicoptere produse în localitatea braşoveană.
"Pentru industria aeronautică, viitorul se construieşte pe experienţa trecutului. Este o investiţie care creează 350 de locuri de muncă noi, care pune România pe harta producătorilor de elicoptere din lume cu un produs nou, pe care sperăm şi noi să îl vedem în activitate, în zbor cât mai repede. Vom analiza cu foarte mare atenţie această ofertă şi pentru noi. Este un produs nou. Dincolo de aceasta, avantajul lui este că oferă mentenanţă aici, loco, în România. Avem în analiză şi la MAI, şi la MApN acolo unde există nevoi de dotare pentru elicoptere de intervenţie, multirol. Analizăm şi această ofertă şi sper că, aşa cum Dacia Renault a dovedit competitivitate pe piaţă, sperăm ca acest produs să îşi dovedească competitivitatea şi să mergem împreună să cucerim piaţa internaţională", a afirmat premierul într-o conferinţă comună cu preşedintele Franţei.
(G.F.)
---------
Actualizare 16:22 Iohannis: "Airbus Helicopters de la Braşov va avea acelaşi succes ca proiectul Dacia/Renault"
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că este convins că uzina Airbus Helicopters de la Braşov-Ghimbav va avea acelaşi succes ca proiectul Dacia/Renault.
"Mă bucur că domnul preşedinte va vizita astăzi şi uzina Airbus Helicopters de la Braşov-Ghimbav - un proiect care va avea, sunt convins, acelaşi succes pentru noi pe care îl are deja proiectul de tradiţie Dacia/Renault", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă cu preşedintele francez Francois Holland, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.
Preşedintele Franţei a precizat că inaugurarea uzinii Airbus Helicopters este un exemplu de ce înseamnă Parteneriatul strategic.
Hollande a spus: "Dorim să arătăm că împreună Franţa şi România au voinţa de a coopera în ceea ce priveşte apărarea. (...) Dorim ca ţările noastre să aibă schimburi regulate, să aibă o analiză comună şi să aibă politici comune, pentru că obiectivul nostru este să avem o industrie europeană a apărării. Franţa, de mai bine de 20 de ani, acum, a înţeles că România doreşte să se dezvolte, România doreşte să se deschidă, România doreşte să se integreze în Uniunea Europeană, iar Franţa a însoţit-o pe acest drum".
(S.A.)
------------
Actualizare 15:35 François Hollande: "Întreprinderile franceze au înţeles potenţialul parteneriatului cu România"
Întreprinderile franceze au înţeles potenţialul parteneriatului cu România, a declarat astăzi preşedintele Franţei, François Hollande, în cadrul evenimentului "Întâlniri economice Franţa-România", organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER) şi Camera de Comerţ şi Industrie a României.
"Întreprinderile franceze au înţeles, mult mai devreme decât celelalte, potenţialul parteneriatului cu România. Această contribuţie a întreprinderilor franceze este esenţială pentru a ajuta economia să răspundă noilor provocări şi să rămână competitivă în era globalizării", a declarat François Hollande, potrivit unui comunicat al CCIFER.
Prezent la eveniment, preşedintele României, Klaus Iohannis a adăugat că România şi Franţa se bucură de o excelentă cooperare, nu numai în industriile tradiţionale, dar şi în inovaţie şi cercetare.
Potrivit sursei citate, întâlnirile au avut scopul de a scoate în evidenţă poveştile de succes franco-române.
În 1999, preluarea Automobile Dacia de către Groupe Renault era totuşi o provocare. În mai puţin de 20 ani, DACIA a devenit prima întreprindere din România ca cifră de afaceri, reprezentând 3% din PIB [...] Dacia a devenit un pilon al economiei româneşti şi este cheia creşterii internaţionale a Grupului Renault." a declarat Yves Caracatzanis, preşedinte Dacia şi director general, Groupe Renault România.
Eric Stab, directorul general ENGIE şi Preşedintele Consiliului Investitorilor Străini au reiterat sectoarele în care Franţa şi întreprinderile sale pot ajuta România să crească valoarea adăugată a economiei sale, dar şi potenţialul economiei româneşti pentru Franţa.
"Întreprinderile româneşti pot, în numeroase sectoare, să contribuie la competitivitatea economiei franceze. Acestea pot deveni partenere în numeroase mari proiecte inclusiv în afara României, nu numai pentru că reprezintă o opţiune de cost adesea competitivă, dar mai ales pentru că dispun de bogate competenţe în numeroase domenii, beneficiind adesea de excelenţa tradiţiei ştiinţifice a României", a precizat Eric Stab.
La rândul său Florin Talpeş, CEO Bitdefender, a declarat că pentru întreprinderea pe care o gestionează, Franţa este cea de-a patra piată, în termeni de prioritate.
(G.F.)
--------
Actualizare 14:55 Francois Hollande: "Dorim ca Franţa să aducă soluţii în ansamblul economiei româneşti"
Preşedintele Franţei, Francois Hollande, îşi doreşte ca ţara lui să aducă soluţii în ansamblul economiei româneşti.
"Franţa, de mai bine de 20 de ani, a înţeles că România doreşte să se dezvolte, România doreşte să se deschidă, România doreşte să se integreze în Uniunea Europeană, iar Franţa a însoţit-o pe acest drum", a declarat şeful statului francez, astăzi, la Palatul Cotroceni, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse din presă.
Hollande a precizat că "sunt aproape 450 de întreprinderi franceze care se află în România şi au creat mai bine de 100 de mii de locuri de muncă pentru salariaţii români".
"Dorim ca Franţa să poată să aducă soluţii în ansamblul economiei româneşti, în domeniul noilor tehnologii, pentru start-up-uri, în domeniul tranziţiei energetice, în domeniul mediului, transporturilor - terestre şi feroviare. Trebuie să facem în aşa fel încât să colaborăm şi pentru aeroporturi şi tot ceea ce ţine de amenajarea urbană, răspunsuri pe care partenerii noştri români le aşteaptă", a mai adăugat Francois Hollande.
(L.B.)
---------
Actualizare 13:55 Hollande: "Parteneriatul trebuie aprofundat"
Relaţia cu Franţa reprezintă o prioritate pentru România, a declarat, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis, iar şeful statului francez, Francois Hollande, a precizat că Parteneriatul strategic dintre cele două ţări trebuie aprofundat, potrivit unor surse din presă.
Preşedintele Iohannis a specificat că ţara noastră are un parteneriat excepţional cu Franţa.
"Împărtăşim aceeaşi viziune despre dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului strategic. Am discutat despre nevoia de a susţine şi aprofunda numeroase aspecte de succes ale cooperării sectoriale, unde aş menţiona cooperarea economică. Am fost de acord să intensificăm dialogul", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, unde a susţinut o declaraţie de presă alături de omologul său francez.
La rândul său, preşedintele Franţei, Francois Hollande, a menţionat legăturile comune dintre România şi ţara sa, subliniind colaborarea româno-franceză atât la nivel politic, cât şi economic, cultural şi în domeniul apărării.
"Aici, în România, am impresia că mă aflu acasă", a afirmat Hollande.
Francois Hollande a arătat că în cadrul Parteneriatului strategic cele două ţări doresc să aibă politici comune, iar în domeniul economic Franţa să contribuie cu soluţii pe partea de noi tehnologii, mediu, transporturi.
(L.B.)
----------
Actualizare 10:30 Mici incidente în coloana oficială a preşedintelui Franţei, în Bucureşti
Două mici incidente au avut loc în această dimineaţă, în Bucureşti, în coloana oficială care îl escorta pe preşedintele Franţei, Francois Hollande.
În timp ce coloana oficială se îndrepta spre Parcul Carol, un agent SPP a căzut de pe motocicletă, relatează Stiripesurse.ro. Din fericire, deşi şoseaua era udă, agentul SPP nu a fost rănit. Un agent de la poliţia rutieră l-a ajutat să repună motocicleta pe roţi.
Anterior, un alt agent SPP a intrat cu motocicleta într-o altă maşină din coloana oficială, tot din cauza carosabilului umed.
Preşedintele Franţei s-a deplasat în Parcul Carol pentru a depune o coroană de flori la monumentul Ostaşului Necunoscut.
(S.A.)
------------
Preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi-a început astăzi vizita de stat în România, fiind primit cu onoruri militare la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse din presă.
Preşedintele francez a fost aşteptat pe platoul oficial de la Palatul Cotroceni de şeful statului român Klaus Iohannis, din delegaţie făcând parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, şi consilieri prezidenţiali.
După intonarea imnurilor celor două state, preşedintele Franţei a dat onorul Regimentului de Gardă şi Protocol.
Cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete, urmate de convorbiri oficiale şi de o declaraţie de presă comună.
Anterior, Francois Hollande a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut din Parcul Carol din Capitală.
Francois Hollande va vizita, alături de premierul Dacian Cioloş, fabrica de elicoptere Airbus România. Liderul de la Palatul Elysee are programat şi un prânz oficial alături de premierul român. La sfârşitul zilei, Klaus Iohannis va oferi un dineu de stat, conform aceloraşi surse.
1. fără titlu
(mesaj trimis de bogdan în data de 13.09.2016, 14:49)
Circula foarte multe materiale si petitii adresate PMB pe net, din partea motocicliștilor, ref la apa folosita la curatarea străzilor. Cu pantofi moto cu talpa de cauciuc antiderapanta aluneci pe carosabil Ca pe patinoar. Cautati si veti găsi. Poate cercetează si pe primar pt vatamari din culpa la motocicliștii accidentati care au semnalat astfel de probleme in accidente.