Ipopema recomandă "cumpărare" pentru Safetech, cu un preţ ţintă de 3,7 lei pe acţiune

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 august 2023

Ipopema recomandă "cumpărare" pentru Safetech, cu un preţ ţintă de 3,7 lei pe acţiune

Creştere potenţială de 22% faţă de cotaţia de ieri a titlurilor SAFE

English Version

Analiştii de la Ipopema Securities recomandă "cumpărare" pentru acţiunile companiei de securitate cibernetică Safetech Innovations (SAFE), cu o ţintă de preţ de 3,7 lei pentru următoarele douăsprezece luni, conform celui mai recent raport publicat pe site-ul BVB Research Hub.

Ieri, la ora 13:30, acţiunile SAFE se tranzacţionau la preţul de 3,03 lei pe titlu, ceea ce înseamnă că estimarea analiştilor Ipopema implică o creştere de 22%.

Potrivit raportului, Safetech a raportat pentru cel de-al doilea trimestru al anului un profit net de 2,7 milioane de lei (în creştere cu 135,4% în dinamică trimestrială, respectiv cu 22,9% în dinamică anuală), cu 34% sub estimările celor de la Ipopema, de 4,1 milioane de lei, în principal din cauza creşterii veniturilor sub aşteptări.

Veniturile totale au ajuns la 7,5 milioane lei (+24,8% în dinamică trimestrială, +2,8% în dinamică anuală), cu 27% sub aşteptările Ipopema de 10,3 milioane de lei. "Creşterea veniturilor s-ar putea să fi fost sub aşteptări ca urmare a unor investiţii mai reduse a companiilor, a cererii agregate mai scăzute de bunuri şi servicii în România şi a nivelului ridicat al ratelor dobânzilor", se menţionează în raport.

Cheltuielile operaţionale au ajuns la 4,4 milioane lei (-6,8% în dinamică trimestrială, -7,8% în dinamică anuală) şi au fost cu 21,1% sub aşteptările echipei Ipopema, determinate de cheltuielile mai mari cu materialele şi consumabilele, precum şi de costuri mai mici cu personalul.

Costurile materiilor prime şi ale consumabilelor s-au ridicat la 3,4 milioane lei (+13,5% t/t, +51,1% a/a), cu 9,4% peste aşteptările Ipopema, de 3,1 milioane lei. Beneficiile angajaţilor au ajuns la 2,4 milioane lei (-16,6% t/t, +12,3% a/a), sub estimările echipei de analiză, de 2,8 milioane lei. Cheltuielile cu amortizarea şi deprecierea s-au ridicat la 0,7 milioane de lei (+0,8% t/t, -8,8% a/a) faţă de aşteptările de un milion de lei.

În acest context, profitul operaţional al Safetech Innovations pentru trimestrul al doilea al anului s-a ridicat al 3,1 milioane de lei (+135% t/t, +22,4% a/a) cu 33,9% sub aşteptările Ipopema, de 4,8 milioane lei. Marja operaţională a Safetech a fost de 42%.

Din activităţile financiare compania a raportat un rezultat negativ de 0,1 milioane de lei, cu 20,3% sub aşteptări. "Cheltuielile financiare raportate de companie sunt cheltuieli legate de contracte de leasing precum şi diferenţe valutare; societatea nu are datorii în bilanţ", conform raportului.

"Rezultatele au fost semnificativ mai mici decât aşteptările noastre, determinate de o creştere mai mică a veniturilor, chiar dacă comparaţia cu cifrele istorice arată robusteţe. Credem că societatea se află încă într-o poziţie favorabilă în ceea ce priveşte cererea pe termen lung, în condiţiiile în care produsele şi soluţiile de securitate cibernetică pot căpăta o importanţă fundamentală ca urmare a adoptării pe scară largă a tehnologiei", se menţionează în raportul Ipopema. "Cu toate acestea, se pare că Safetech este încă afectată de investiţiile mai reduse în domeniul afacerilor, laolaltă cu reducerea cheltuielilor la nivel guvernamental. Ne aşteptăm ca cererea în România să crească din nou, în special începând cu trimestrul al patrulea al anului 2023. Filialele Safetech care operează la nivel internaţional nu au încă evoluţii pozitive, ceea ce înseamnă că în prezent reprezintă centre de cost", se mai punctează în raport, adăugându-se că în opinia echipei Ipopema, activitatea filialelor poate prinde din urmă dinamica activităţii Safetech din România.

În raportul anterior, publicat pe site-ul BVB Research Hub în data de 22 mai, echipa de la Ipopema dădea un preţ ţintă pentru acţiunile Safetech de 3,6 lei pe titlu. Analiştii au iniţiat acoperirea companiei de securitate cibernetică în luna aprilie a acestui an, indicând un preţ ţintă de 3,4 lei pentru acţiunile SAFE, folosind două modele de evaluare - Discounted Cash Flow model DCF) şi Dividend Discount Model (DDM).

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. eu cred ca in maxim un an pretul va trece bine de 5 lei, ma astept la 7 lei cel putin

    o firma care in fiecare si-a crescut profitul  

    1. Sa cumpere Ipopema daca este asa de buna si sa ia ei tot castigul din cresterea pe care numai ei o vad!

    Cica n-au inregistrat chetuieli de 3 milioane de lei pe societatea listata, din "gresala".

    No comment! 

    1. Din greseala

      Iar tu ai corectat tot din "gresala" ...

    Știe cineva când au dat sell turma asta de analisti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb