Italia impune obligativitatea paşaportului sanitar pentru toate categoriile de angajaţi

S.B.
Internaţional / 16 septembrie 2021

Italia impune obligativitatea paşaportului sanitar pentru toate categoriile de angajaţi

Guvernul de la Roma a aprobat joi una dintre cele mai stricte măsuri anti-COVID-19 din lume, impunând obligativitatea paşaportului sanitar pentru toţi angajaţii, fie din mediul privat, fie de la stat, începând din 15 octombrie, informează Agerpres.

Noile reguli fac parte din strategia guvernului lui Mario Draghi de a convinge oamenii să se vaccineze şi de a reduce numărul de contagieri într-una dinte cele mai grav afectate ţări de pandemia de coronavirus. Paşaportul de sănătate este un certificat pe hârtie sau în format digital care arată că o persoană a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, că este testat negativ sau că s-a recuperat recent după boală.

Orice angajat care nu va avea un astfel de document valid asupra sa va fi suspendat din funcţie şi nu i se va mai plăti salariul, însă nu poate fi concediat. Persoanele care vor ignora decretul şi vor continua să meargă la muncă fără să aibă un paşaport sanitar riscă o amendă de la 600 până la 1.500 de euro.

Iniţial, acest paşaport a fost creat pentru a facilita călătoriile între statele Uniunii Europene, dar Italia se află printre ţările care l-a impus şi pentru accesul în spaţii precum muzee, săli de fitness sau restaurante.

În timp ce unele ţări europene le-au impus doar angajaţilor din domeniul sanitar să se vaccineze, nicio altă ţară nu a făcut paşaportul de sănătate obligatoriu pentru toţi angajaţii, Italia devenind astfel o ţară-test pentru această măsură la nivelul întregului continent european.

În ultimele săptămâni au existat proteste sporadice împotriva constrângerilor în creştere pentru vaccinare, dar majoritatea partidelor politice italiene, precum şi principala federaţie patronală au susţinut această măsură, invocând speranţa că nu se va mai ajunge la măsuri de lockdown.

În timp ce federaţia patronală a apreciat această decizie, sindicatele solicită ca angajaţii care refuză vaccinarea să fie testaţi în mod gratuit. Autorităţile nu sunt însă de acord cu solicitarea sindicatelor, invocând faptul că astfel oamenii vor fi încurajaţi să nu se vaccineze. O sursă din guvern, citată de Reuters, a precizat că autorităţile vor rămâne ferme pe această poziţie şi testele nu vor fi gratuite. Preţul maxim impus al unui test pentru adulţi în Italia este de 15 euro, potrivit unei surse guvernamentale.

Opinia Cititorului ( 17 )

 1. Drepturile nu sunt eterne si oamenii au uitat asta. Dreptul la munca, dreptul la libera circulatie, dreptul la proprietate sunt doar... conventii intre societate si stat.

  Uite ca nici nu trebuie mult sa dispara aceste drepturi. Aici sunt lectii de invatat. Multi nu o sa priceapa nimic. 

  1. RESPECTA PE CINE TE RESPECTA. FATA DE CELALALT NU AI NICIO OBLIGATIE. NU? ASTA IN DEMOCRATIE, CA IN TIRANIE SE SCHIMBA TREABA. NU? CONCLUZIA?!...

   Bati câmpii. Libertatea umană e un dat de la Dumnezeu nu e un atribut al guvernului. Oamenii nu-s produși in eprubeta sau in incubator precum găinile.

   Vezi daca te apara spiritele cand se indreapta niste jandarmi spre tine sa faca ordine.

   Exact CA IN CARTEA 1984, asta se incerca ca sa se distantezele omul de familie sa nu mai stie de mama sau tata, ca apoi sa fie facut in laborator cu anumite calitati ca sa aiba un anumit rol!

   Si cam atat! Asta e tendinta! Si apoi acel om va fi detinut! 

  Hai la lupta cea mare,

  Rob cu rob să va belim, 

  Marea noastra Resetare

  Prin noi s-o făurim! 

  Italia știe mai bine ca oricine ce inseama sa au un sistem medical care sa nu facă fata și mai multi morți decât capacitatea crematoriilor. Nu are nimeni vreun drept sa zadarniceasca combaterea bolilor infecțioase.

  1. Scopul declarat al vaccinării este să faci o formă mai puțin gravă a bolii, dar tu, presupun vaccinat ARN transmiți virusul la fel ca unul nevaccinat. Dacă îl transmiți, este evident că scopul măsurii nu este nicidecum prevenirea răspândirii virusului ci crearea unei presiuni de tip totalitar pentru ca cei 4,1 milioane de salariați italieni care încă nu s-au vaccinat, să o facă obligați, presați, forțați de perspectiva sumbră a pierderii locului de muncă. În tot acest timp și dublu discurs ipocrit și criminal, imigranților, atât celor din Italia, Grecia dar și de peste ocean, nu le este impusă obligativitatea vaccinării.

   Asistăm la Marea Înlocuire!!! 

   Taticule, tu ai devenit "idiotul util" de serviciu al Dictaturii Covid, pe site-ul Bursa! Nu stiu daca primesti bani pt asta sau o faci din pura convingere de oligofren! Inclin spre a doua varianta!

   nu-i nici un copil minune , e un gaozar care s-a aciuat pe aici , in loc sa se duca la ai lui .

   Si asta e adevarat!

  Și uite așa, de la "un instrument care sa faciliteze călătoriile" am ajuns la un veritabil instrument politic, totalitar, de control al oamenilor simpli, în interacțiunea lor socială de zi cu zi. E un abuz de nedescris.

  1. Pasaportul da unda 'verde' la totalitarism!

   Nu are legatura ca sanatatea - are legatura cu profituri colosale si arma politica - pana la urma o asa arma biologica nu avea cum sa nu devina si politica!

   Si apoi populatia va fi abonata la vaccinare anuala "in numele sanatatii" - si anual vom avea si victime ale fiecarui "booster" care va facilita reducerea populatiei! 

  Globali vor fi pedepsiți! Ce vedem acum e cântecul lor de lebădă! Populația nu mai suporta un Mario Draghi, Mytzotakis, Biden, căruia mama unui militar mort in Kabul ia cerut demisia, fapt înăbușit de presa aservita Sectei Covidului, un Scott Morison (Australia)! Vor fi deferiti tribunalelor penale internaționale! Vinovați de crime contra umanității! Toți vorbesc de sănătatea globală, dar nu pot vindeca bolile terminale! In Ro, minionii Catzu, Rafila, spionul din Middle East! Miniștrii pandemiei!

  1. Mama unui militar i-a cerut demisia! In SUA se învața bine romana!

   Mama unui militar i-a cerut demisia! In SUA se învața bine romana!

  Como se dice la REVOLUTIE in italiano?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro