Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

MAE face demersuri pentru românii arestaţi la Dublin pentru spălare de bani

A.D.
Anticorupţie /

MAE face demersuri pentru românii arestaţi la Dublin pentru spălare de bani

Demersuri au fost făcute pentru obţinerea unor informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi situaţia juridică a românilor arestaţi la Dublin. MAE precizează că misiunea diplomatică nu a fost notificată de autorităţile locale în acest sens. Nici cetăţenii români nu au solicitat, la nivelul ambasadei, asistenţă consulară, informează g4media.ro.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis: "Reprezentanţii misiunii diplomatice menţin situaţia în atenţie, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune şi în funcţie de solicitări."

În urmă cu trei zile, patru cetăţeni români au fost arestaţi la Dublin, în urma percheziţiilor efectuate de Garda, într-un caz de spălare de bani, de aproximativ 1,5 milioane de euro, susţine sursa.

Garda a transmis că banii murdari ar proveni din încasări din diferite infracţiuni precum fraude informatice, prostituţie organizată şi furturi. Ofiţerii Garda vorbitori de limba română au ajutat Biroul Naţional de Crime Economice Garda (GNECB) în operaţiunea masivă de percheziţii, care a avut loc miercuri dimineaţa în mai multe zone ale Dublinului.

Au fost identificate firme false înfiinţate de o organizaţie criminală şi un număr mare de conturi bancare înfiinţate pe nume false. Se prespune că prin aceste conturi s-au spălat circa 1,5 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie