Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat vineri că a semnat un ordin privind debirocratizarea muncii cadrelor didactice.
"Vă informez că am semnat ordinul prin care vreau ca munca dumneavoastră să fie eficientă şi centrată pe elev! O comisie alcătuită din persoane din toate mediile educaţionale va "tăia hârtiile" care vă îngreunează munca!", a scris ea pe Facebook.
Ea sfătuieşte cadrele didactice să îi semnaleze problemele care consideră că le îngreunează munca.
"Începutul semestrului al II-lea este termenul limită pentru finalizarea consultării publice! Anul şcolar viitor (2020-2021) va fi altfel şi datorită implicării dumneavoastră!", afirmă Anisie.
Ministrul declara încă de la audierile din comisiile parlamentare de specialitate că una dintre priorităţile mandatului său este reducerea numărului mare de hârtii "cu care este împovărat cadrul didactic".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.11.2019, 19:18)
Rog sa va aplecati si asupra cadrelor universitare
De ce sunt pensionati la 65 ani ?
Profesorii din scoli pot lucra pana la 68 ani , medicii cu doctorate pana la 70 ani , apoi sunt foarte cautati si apreciati in privat
Sa nu uitam cadrele universitare cu zeci de carti publicate , cu sute de articole ,multi cu doua decorate , etc, etc
Cred ca merita si aceasta categorie sa le stergem lacrimile de pe obraz
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Alina în data de 16.11.2019, 07:02)
scuzați dar legea de pensionare este la 65 de ani pentru toată lumea - la liceu e o exceptie pentru simplu fapt că acolo e deficit de profesori. LA universitate vă rog gandiți-vă nu la privilegiile de profesor universitar ci hai să ne gandim la doctoranzii si tinerii forțați să plece din țară pentru că la universitate nu sunt concursuri cinstite ci o recrutare coruptă făcută tocmai de acești profesori universitari care au lacrimi. de ce să ocupe locul cineva o viață intreagă si tinerii să plece din țară? trebuie acceptată legea pentru toți. Sunt de acord ca un profesor universitar să tina eventual un curs ca profesor emerit la plata cu ora, cum e in Occident, dar nu să rămana full time.