Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE, ROXANA MÎNZATU: "Digitalizarea, obiectiv prioritar de programare a viitorilor bani europeni"

D.D.
/

Roxana Mînzatu

Roxana Mînzatu

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu a declarat la reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Competitivitate că pentru România, 2021-2027 va fi perioada în care va trebui să punem accentul pe competitivitate, iar pentru a consolida creşterea acutuală, avem nevoie de firme şi produse competitive şi de valorificarea potenţialului nostru pentru digitalizarea în toate segmentele sociale şi economice.

Ministrul Fondurilor Europene a mai menţionat: "Designul viitoarelor Programe Operaţionale, procesul de finanţare vor ţine cont, fără îndoială, de nevoile României. Cuvântul cheie va fi pregătirea pentru modul în care vom folosi şi cheltui inteligent banii europeni în următoarea perioadă de programare. Gândirea pe termen lung pe care o avem înaintea acestei noi provocări - al treilea cadru financiar pentru Romania - arată maturitatea noastră, a tuturor şi asigură premisa atât de necesară pentru un start mai bun".

Echipa care gestionează acest Program, condusă de doamna Svetlana Gomboş, a făcut o radiografie detaliată a progreselor înregistrate în implementare. A fost prezentată situaţia la zi a principalilor indicatori, astfel: 41 apeluri lansate (1,44 mld. euro / 91,23% din alocare); 382 contracte de finanţare semnate cu beneficiarii de proiecte de competitivitate, 78 proiecte finalizate, 275 proiecte aflate în implementare; 1 mld. euro valoarea totală a contractelor semnate / 63,57% din alocare; 389,89 mil. euro plătiţi către beneficiari / 26,28% din alocarea Programului.

În cadrul reuniunii CM POC au fost prezentate totodată priorităţile pentru acest an şi anume: lansarea tuturor apelurilor de proiecte, realocarea rezervei de performanţă şi demararea pregătirii proiectelor pentru viitoarea perioadă de programare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS