Nestle investeşte anual 1,7 miliarde de franci elveţieni în cercetare şi dezvoltare pentru a adapta producţia de cafea la schimbările climatice, conform unui comunicat Nestle. În ţara noastră, toate produsele NESCAFÉ provin deja din surse considerate responsabile, depăşind obiectivul stabilit pentru 2025.
În spatele unei ceşti de cafea stă o infrastructură globală de cercetare agricolă. La centrul din Tours, Franţa, 40 de specialişti Nestle dezvoltă soiuri noi de cafea - precum Roubi 1 şi Roubi 2 (Robusta), cultivate în Mexic, şi Arabica Star 4, testat în Brazilia. Noile varietăţi promit randamente mai mari şi emisii reduse.
Potrivit companiei, 32% din cafeaua NESCAFÉ achiziţionată în 2024 provine de la fermieri care aplică practici de agricultură regenerativă. Aceste practici au scopul de a îmbunătăţi fertilitatea solului şi de a reduce emisiile de CO₂ asociate producţiei.
Datele Nestle arată că 6.100 de ceşti de NESCAFÉ sunt consumate în fiecare secundă în lume. În România, compania promovează cafeaua rece şi aromată, pentru a răspunde preferinţelor generaţiei tinere. O treime dintre ocaziile de consum în rândul Gen Z sunt asociate cu băuturi reci.
La nivel global, 56% dintre consumatori preferă cafeaua neagră, iar 44% aleg variantele cu lapte, zahăr sau arome. Peste 70% din cafea este consumată dimineaţa, potrivit datelor companiei.
Nestle este prezentă în România din 1995 şi deţine în portofoliu mărcile NESCAFÉ, Nespresso, KitKat, Maggi şi altele. Compania a plantat 90.000 de arbori în România în ultimii trei ani, în cadrul programelor de reducere a amprentei de carbon.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.07.2025, 18:30)
Sa incerce sa aclimatizeze si soiurile mai rare dar la fel de dorite, spre exemplu ar putea sa incerce macar putin si cu ness-ul. Plus ca ocupa mai putin loc deci are avantaj economic.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.07.2025, 19:02)
“Nestle dezvoltă în Franţa soiuri de cafea cultivate în Mexic”…soiul respectiv se numeste “coca”:-)