Premierul Nicolae Ciucă a declarat că în şedinţa de Guvern de miercuri vor fi adoptate mai multe decizii care vizează îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, între care se numără şi legea de modificare a pensiilor speciale, potrivit Agerpres.
"Cred că este, de asemenea, important să subliniem că în şedinţa de astăzi vom avea o serie întreagă de decizii care vizează îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din PNRR. Vom adopta inclusiv legea de modificare a pensiilor speciale", a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.
El a adăugat că vor mai fi adoptate o serie de decizii în ceea ce priveşte operaţionalizarea şi facilitarea atragerii fondurilor europene, decizii care vor fi promovate de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
"Tot astăzi vom adopta o decizie care priveşte implementarea Regulamentului 1.854 privind supraimpozitarea profitului la companiile din domeniul energiei", a menţionat Ciucă.
1. Din fondul acesta nu s ar putea recupera ceva din
(mesaj trimis de Opinie în data de 28.12.2022, 15:23)
Acum e clar ca Omv are politica ostila catre Romania. Din fondul din profituri suplimentare din energie ar trebui sa se poata recupera zacamintul Neptun Deep, ca altfel vor face tot ce pot sa blocheze exploatarea. Inca nu e clar de ce sunt subevaluate terenurile statului la ultima majorare la Petrom! Si trebuie prevenit prin orice mijloace ca OMV sa transfere zacaminte de gaz dintre granitele Romaniei catre statul Austriac! Omv deja separa aceste active ca sa le traca la stat.. Guvernul roman trebuie sa faca actiune in instante din Romania privind valoarea terenurilorde la majorare Petrom ca sa opreasca acest rapt, de neconceput in Europa!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.12.2022, 16:45)
ca actionar Petrom am 2 lucruri de zis:
1. Staul falit n-are dreptul sa ia decat ce e stabilit deja impozitul pe profit tva accize, etc. daca sunt faliti e vina lor nu e vina petrom si nici n-o sa platim noi ceilalti actionari petrom greselile si furaciunile statului falit roman.
2 daca totusi fura acel profit da pot sa cumpere neptun deep pt ca NU VOR MAI FI NICI UN FEL DE INVESTITII, FIINDCA NU MAI SUNT BANII DE INCVESTITII. Sa scoata Ciolacu cu sleahta lui gazul din marea neagra cu galeata!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Dan în data de 28.12.2022, 17:05)
Cu falit nu-s de acord, dar nu putem face nimic cu hotii care nu-s in stare sa scoata nici macar cu galeata...
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.12.2022, 17:20)
Ticalosii tot ticalosii, pana la capat! In 5 ani iar se intreaba de ce nu avem energie. Cu un sinistru de finante doctor in finante de CAP in cosmopolitul Buzau nu poti face nimic! Fac jocul rusilor si ei nici nu isi dau seama!
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.12.2022, 21:54)
Îți răspund și eu, tot ca acționar Petrom. Dar probabil un acționar mai puțin fomist și care are în vedere și viitorul țării ăsteia.
Distrugerea petrochimiei românești a fost opera OMV prin intermediul Petrom. Pe lângă zeci de mii de locuri de muncă distruse, a rezultat și explozia deficitului de cont curent. După ce OMV Petrom a închis Arpechim contribuind și la colapsul Oltchim până și produse chimice banale precum bitumul rutier ajunge să fie importat. La ora actuală România are an de an miliarde de lei deficit comercial generat exclusiv de pe urma produselor petro-chimice care pe vremuri erau produse în România iar acum sunt importate.
În fapt, OMV Petrom a făcut o singură investiție conexă: centrala pe gaz de la Brazi. Restul au fost strict investiții banale care să țină pe linia de plutire rafinăria de Petrobrazi. OMV Petrom a fost ocupat în schimb să închidă cu talent cam toate celelalte active întrucât eliminau concurența produselor OMV care veneau din Austria.