Preşedintele ales, Nicuşor Dan, a declarat, într-un interviu pentru B1 TV, că o coaliţie formată din PSD, PNL, USR, UDMR şi grupul parlamentar al minorităţilor ar reprezenta scenariul ideal pentru formarea unui Guvern stabil.
El a precizat că a avut o întâlnire cu preşedintele interimar Ilie Bolojan, cu care a discutat pe larg despre deficitul bugetar, considerat o preocupare comună. "M-am întâlnit cu domnul Bolojan. Acum vin de la dânsul. Aseară m-am văzut cu Dominic Fritz, a venit la sediul de campanie. Nu l-am sunat încă pe Kelemen Hunor, dar o voi face în această seară, fiindcă mobilizarea etnicilor maghiari a fost impresionantă, iar UDMR a avut un rol important", a spus Nicuşor Dan.
În ceea ce priveşte formarea noului Executiv, preşedintele ales a subliniat că Ilie Bolojan este opţiunea sa pentru funcţia de prim-ministru, dar a avertizat că numirea acestuia nu este garantată: "Sunt multe entităţi, fiecare cu propriile aşteptări şi propuneri. E o discuţie în desfăşurare, iar toate aceste puncte de vedere trebuie armonizate."
Nicuşor Dan a avertizat că România va traversa "cel puţin câteva luni dificile" din punct de vedere economic, ca urmare a cheltuielilor excesive din ultimii ani. "România a aruncat cu bani, iar acum trebuie să corectăm această situaţie", a afirmat el, adăugând că va prezenta săptămâna viitoare un plan detaliat pentru depăşirea crizei bugetare.
În opinia sa, cele trei priorităţi imediate sunt: reducerea deficitului, gestionarea contextului geopolitic complicat şi formarea Guvernului. "Avem un război la graniţă, un efort european comun şi un program de reînarmare în care trebuie să ne implicăm. Toate acestea cer un Executiv funcţional şi aliniat cu partenerii europeni. Nu vreau să fiu un preşedinte care spune: "Iată un premier, descurcaţi-vă!' Vreau ca responsabilitatea pentru măsurile economice să fie şi a mea", a afirmat Nicuşor Dan.
El a promis că va susţine o amplă reformă a statului, pentru ca acesta să funcţioneze în interesul cetăţenilor, nu al unor "grupuri de interese".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2025, 21:50)
Daca tot ii ia pe toti, mai putin pe partidul pt care au votat cei mai multi romani in turul 1 si 2, trebuia sa faca un guvern de uniune nationala, adica sa-l ia si pe aur. Ori ne vindecam si facem punti intre noi, ori segregam jumatate din popor, si dupa aia ne plangem ca nu suntem uniti.
1.1. Comentariu eliminat conform regulamentului (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 19.05.2025, 21:51)
...
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2025, 21:56)
Iar voi ??? Tara asta e vai de ea....
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2025, 22:17)
Ideal este prezentarea unui pact ce va contine toate temele economice ce sunt de competenta unui guvern pact la care poate adera orisicare partid dupa ce temele propuse spre rezolvare, in timp de cel putin un an , sa fie acceptate dupa care intreg sistemul parlamentar si presedintele sa declanse alegeri anticipate .
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2025, 22:26)
N.Dan este obligat sa aduca la masa discutiilor nu numai partidele romanesti dar si fostii presedinti ai Romaniei care pot da un mare ajutor inca tinarului in ale politicilor mondiale N.Dan .
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2025, 22:49)
De ce e obligat? Petrov Basescu si Iohannis au fiecare cote de incredere sub 15%. Nu au ce 'ajutor' sa-i dea lu Dan sau tarii. Ei doar isi cauta sinecuri, nimic altceva. Speram ca Dan sa aduca oameni noi cu ceva realizari in spate, nu oamenii vechiului sistem ticalosit. Dan a zis ca e antisistem, daca ii readuce pe Basescu, Iohannis si PSD inseamna ca, de fapt, el este un psy op, si n-a avut loc nicio schimbare, doar un facelift.