Crypto

OPINIITransformarea digitală a Europei nu poate avea loc fără o piaţă deschisă


Miscellanea / 23 februarie

Transformarea digitală a Europei nu poate avea loc fără o piaţă deschisă

5G. Doar o cifră şi o literă. Dar suma părţilor sale are o importanţă mult mai mare.

Deja cu 4G, în acest an provocator de anul trecut, am reuşit să ţinem legătura, să lucrăm şi să învăţăm de acasă, să primim ajutor şi asistenţă în zone îndepărtate şi să ni se livreze articole esenţiale în casele noastre.

A cincea generaţie de sisteme de telecomunicaţii va transforma şi mai mult modul în care trăim şi lucrăm. Va permite noi oportunităţi economice, noi abilităţi, noi locuri de muncă şi, îndrăznesc să spun, un nou model economic de creştere a democraţiei şi a incluziunii - dacă accesul la reţelele 5G este accesibil tuturor.

Comisia Europeană, la rândul său, recunoaşte acest lucru, făcând din transformarea digitală o piatră de temelie a politicii sale economice. Este ţesutul conjunctiv al multor, dacă nu chiar al tuturor celorlalte politici de amploare ale sale, de la dezvoltarea Industriei europene 4.0 până la furculiţă. De la planul pentru combaterea cancerului până la modul de viaţă european, 5G poate ajuta în moduri pe care poate nici nu le realizăm încă.

Pe măsură ce 5G este implementat deja în întreaga lume şi începe să se implementeze şi pe continentul european, nu totul este aşa cum pare. Unii au ridicat îngrijorări nejustificate şi, ca urmare, terenul de joc nu este deschis tuturor participanţilor.

Să fim clari - competiţia liberă şi deschisă ar trebui permisă în totalitate. Însă unele state membre UE, contrar intenţiilor Setului de instrumente 5G şi ale legislaţiei UE în materie de concurenţă, şi-au închis pieţele 5G furnizorilor din afara Uniunii, pe baza "preocupărilor de securitate".

Acest lucru nu este doar îngrijorător, ci este împotriva principiilor de bază ale UE. Drept urmare, mai mulţi deputaţi din Parlamentul European au exprimat îngrijorări cu privire la această problemă într-o scrisoare interpartinică, adresată vicepreşedinţilor executivi ai Comisiei Europene Margrethe Vestager şi Valdis Dombrovskis şi Comisarului pentru Piaţa Internă Thierry Breton.

Comisia vorbeşte despre protejarea modului de viaţă european. Într-adevăr, modul de viaţă european se bazează pe transparenţă şi pe pieţe deschise, pe încrederea publicului în instituţii pentru a proteja regulile de concurenţă în întreaga Uniune şi pe echitate. Aceste principii de bază ar trebui să se aplice şi în acest caz. Concurenţa liberă şi deschisă ar trebui să fie pe deplin permisă. Neutralitatea tehnologică ar trebui să stea la baza tuturor actorilor din acest sector. Legile nu ar trebui să fie construite pentru a exclude companiile specifice, fără motiv. Implementarea urgentă a 5G - o necesitate pentru Europa - nu ar trebui să fie dată la schimb cu renunţarea la principiile de bază şi, prin urmare, să contravină nucleului valorilor noastre europene.

Dacă nu dăm un exemplu în acest sens, atunci am pierdut deja acele valori despre care mărturisim că ne sunt atât de dragi.

Vlad Olteanu - consultant în afaceri europene, cu sediul la Bruxelles

(Articol preluat de pe www.brusselstimes.com)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro