Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, marţi, percheziţii într-un dosar în care şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Cristian Popescu Piedone, ar fi suspectat că ar fi furnizat informaţii nedestinate publicităţii unui operator economic înainte să meargă în control, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.
DNA a transmis un comunicat conform căruia procurorii efectuează marţi dimineaţă percheziţii în cinci locaţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Prahova şi Constanţa, relatează G4media:
”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, de către funcţionari publici şi complici ai acestora. În cursul zilei de 22 iulie 2025, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 5 locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Prahova şi Constanţa, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice sau sediile/punctele de lucru ale unor societăţi comerciale”, se arată în comunicatul DNA, conform G4media.
Horia Constantinescu, fostul şef al Protecţiei Consumatorilor, detaşat de Piedone de pe litoral la Ialomiţa, în plin sezon estival, a avut o primă reacţie după anunţul percheziţiilor care îl vizează pe Piedone. Constantinescu a vorbit despre ”păcăleala” controalelor lui Piedone şi despre cum măsurile luate de acesta sunt ”poveşti” care nu fac altceva decât ”să transforme instituţia într-o poveste cancanistică, de show”, conform sursei.
”În spatele acestei mascarade se doreşte transformarea imaginii instituţiei în imaginea personală a lui Cristian Popescu Piedone în sensul în care toată activitatea trebuie mutată pe persoană fizică (...) Piedone consideră că această instituţie îi aparţine. Când apare câte un curtean lipsit de respect cum pare că am fost eu, acesta trebuie eliminat (...)”, relatează G4media.
Conform unei investigaţii Context.ro din august 2024, Hotelul Internaţional din Sinaia, cu 180 de camere, două restaurante, centru spa, sală de fitness şi opt săli de conferinţe, nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. ISU Prahova a precizat la cererea Context.ro că reprezentantul hotelului „nu a prezentat în termen de 90 de zile, la solicitarea organelor de control, documentele vizate” care să ateste că imobilul întruneşte condiţiile pentru care a fost autorizat în 2008. Prin urmare, a pierdut valabilitatea autorizaţiei de securitate la incendiu.
Piedone i-ar fi spus agentului economic din Sinaia ce are de făcut pentru a trece cu bine de controlul care urma să aibă loc. În urma controlului, Piedone l-ar fi lăudat public pe operator pentru curăţenie şi respectarea standardelor impuse de instituţie, conform surselor ISE şi G4Media.
Opinia Cititorului