Peste 40 de ONG-uri încep consultările în cadrul Conferinţei FAO

E.D.
Companii / 29 martie 2014

Peste 40 de ONG-uri din statele participante la cea de-a 29-a Conferinţă Regională a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) de la Bucureşti vor începe, astăzi, consultările axate în principal pe problemele risipei de alimente din regiune şi pe securitatea alimentară.

Potrivit unor informaţii furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, discuţiile tematice vor avea loc în 29 şi 30 martie, iar concluziile vor fi prezentate luni dimineaţa într-o conferinţa de presă, la Palatul Parlamentului.

Astfel, temele de dezbatere vizează implementarea măsurilor Anului Internaţional pentru Agricultura Familială, pierderile alimentare şi deşeurile de-a lungul unor lanţuri alimentare în ţările în curs de dezvoltare din Europa şi Asia Centrală, investiţiile responsabile în agricultură, apa şi securitatea alimentară, conectarea micilor părţi la piaţă, rolul pescuitului şi acvaculturii.

Punctele de vedere exprimate de ONG-uri vor fi discutate la nivel instituţional între miniştrii agriculturii prezenţi la conferinţa FAO.

România găzduieşte, în perioada 29 martie - 4 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului, cea de-a 29-a Conferinţă Regională a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) pentru Europa şi Asia Centrală şi lucrările celei de a 38-a sesiuni a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO, evenimente la care sunt aşteptaţi în jur de 350 de participanţi din 55 de ţări. Temele centrale ale conferinţei sunt axate pe problemele risipei de alimente şi ale deşeurilor alimentare, dar şi pe sprijinirea fermelor de familie. Conferinţa regionala FAO este principalul forum si organism de conducere care convine asupra priorităţilor comune în regiunea noastră în domeniul agriculturii, silviculturii, pescuitului şi dezvoltării rurale. Aceasta permite miniştrilor şi reprezentanţilor din diferite agenţii guvernamentale să discute şi să decidă asupra politicilor, care sunt importante pentru toate ţările din vestul Europei până la cele mai estice, precum Tadjikistan sau Kazakhstan.

Potrivit MADR, multe campanii de sensibilizare pentru reducerea risipei alimentare în aceste ţări au fost lansate pentru a aborda condiţiile locale specifice, care contribuie la risipa de alimente.

România înregistrează în prezent o risipă de alimente de cinci milioane de tone, în timp ce în Uniunea Europeană ajunge la gunoi, anual, o cantitate de aproximativ 90 de milioane de tone de alimente. Datele statistice mai arată că, la nivel global, se irosesc 1,3 miliarde de tone de alimente, ceea ce reprezintă un cost de aproximativ 750 de miliarde de dolari.

danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0736
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4336
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8607
Gram de aur (XAU)Gram de aur470.1608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
targulnationalimobiliar.ro
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb