Preţurile petrolului au scăzut cu 4% ieri, continuând pierderile accentuate din sesiunea anterioară, după decizia Rezervei Federale de a mări dobânda de politică monetară cu un sfert de punct procentual, deoarece investitorii sunt îngrijoraţi de sănătatea economiei SUA, transmite Reuters.
Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 2,99 dolari, sau cu 4%, la 72,33 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins la închiderea bursei din decembrie 2021, iar în timpul tranzacţiilor au atins un minim al sesiunii de 71,70 dolari pe baril, cel mai redus nivel din 20 martie.
Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 3,06 dolari, sau cu 4,3%, la 68,60 dolari pe baril. Petrolul WTI a scăzut la un minim al sesiunii de 67,95 dolari pe baril, cel mai redus nivel din 24 martie.
Ambele valori de referinţă au scăzut cu 5% în timpul sesiunii precedente, când au înregistrat cele mai mari scăderi procentuale zilnice de la începutul lunii ianuarie.
Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a majorat miercuri dobânda de politică monetară cu un sfert de punct procentual şi a semnalat că ar putea întrerupe creşterile ulterioare, oferind oficialilor timp să evalueze consecinţele recentelor falimente ale unor bănci regionale, în timp ce aşteaptă rezolvarea blocajului politic legat de creşterea plafonului datoriei SUA şi monitorizează cursul inflaţiei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.05.2023, 08:20)
Pretul petrolului tot scade, la pompa mizilic, 9 bani, pretul graului a ajuns mai ieftin ca-n 2021 dar in magazine painea-i la fel de scumpa, laptele cica s-a ieftinit, nu stiu in alte parti dar ce cumpar eu -0,25 lei , am economisit 25 de bani din marea ieftineala a laptelui.
Ceva e putred in toata povestea asta.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Radu Mischie în data de 04.05.2023, 15:43)
Eu am facut alimentare azi, m-a costat un plin ca in vremurile bune, cand nu era inflatie. Deci pare ca petrolistii sunt mai cinstiti ca altii, culmea :)
Cat despre inflatie, din ce citesc in ultima vreme, ar trebui sa vorbim despre greedflatie, in care companiile au fost generatoare de inflatie, prin marirea preturilor cu mai mult decat a insemnat cresterea costurilor