Reţeaua de Sănătate Regina Maria are prima şi singura bancă de celule stem din România acreditată şi pentru ţesuturi

S.B.
Companii / 2 mai 2023

Reţeaua de Sănătate Regina Maria are prima şi singura bancă de celule stem din România acreditată şi pentru ţesuturi

Banca Centrală de Celule Stem REGINA MARIA, lider de piaţă în România în recoltarea şi stocarea de celule stem din cordonul ombilical, cu o cifră de afaceri de peste 9 milioane de euro în 2022 şi peste 40.500 unităţi stocate până în prezent, devine prima şi singura bancă de celule stem din România acreditată de către Agenţia Naţională de Transplant şi pentru funcţionarea ca bancă de ţesuturi, oferind astfel o nouă perspectivă şi deschidere medicală pentru pacienţii români şi o oportunitate pentru spitalele şi clinicile, publice sau private, din România, să efectueze transplant de ţesuturi.

Astfel, Banca Centrală de Celule Stem REGINA MARIA este acreditată şi pentru activităţi de import/export, stocare şi distribuţie de ţesut musculoscheletal - os, tendon; cornee; cardiovascular - vase, valve cardiace, precum şi celule si ţesuturi reproductive, conform legislaţiei naţionale şi în concordanţă cu reglementările europene în domeniu.

Această reuşită reprezintă o deschidere pentru pacienţii din România, care pot beneficia de acum, mult mai uşor, de transplant de ţesuturi în spitalele din Romania acreditate pentru transplat.

Suntem fericiţi că am reuşit să obţinem o acreditare extrem de importantă atât pentru noi, cât şi pentru întregul sistem medical din România. Am identificat o serie de nevoi atât în cadrul reţelei noastre, cât şi în sistemul de sănătate din ţară şi am venit în întâmpinarea acestora cu o soluţie integrată, de care să poată beneficia pacienţii ale căror afecţiuni sunt tratabile numai prin transplant de ţesut, declară Adrian Panzaru, Directorul Băncii Centrale de Celule Stem REGINA MARIA

Această acreditare reprezintă totodată o oportunitate excelentă şi pentru alte spitale din România de a se acredita pentru efectuarea transplatului de ţesut.

În România, există centre care deţin personal medical competent şi infrastructura necesară pentru a permite adaptarea în scopul efectuării de transplant de ţesuturi, dar care nu sunt încă acreditate pentru transplant de ţesuturi. În lumina acestor lucruri, REGINA MARIA - Banca Centrală de Celule Stem şi Ţesuturi încurajează centrele publice şi private şă se acrediteze ca utilizatori de ţesuturi, deoarece acum au posibilitatea să obţină grefele necesare pentru a trata integral pacienţii, în centrele proprii.

Banca Centrală de Celule Stem şi Ţesuturi REGINA MARIA dezvoltă în mod continuu relaţii de colaborare cu alte astfel de bănci din cadrul, dar şi din afara Uniunii Europene, cu scopul de a asigura furnizarea şi distribuţia ţesuturilor necesare pacienţilor din România.

"Scopul nostru este să le oferim pacienţilor care au nevoie de transplant de ţesut şansa la o soluţie naţională acreditată şi locală pentru problemele lor. Ne dorim să dezvoltăm cât mai mult transplantul de ţesuturi în cadrul reţelei noastre de sănătate, prin acreditarea mai multor centre utilizatoare de ţesuturi în spitalele noastre, Totodată, ne dorim să dezvoltăm cât mai multe parteneriate cu alte bănci, inclusiv cu banca publică de multiţesuturi care se preconizează că va fi dezvoltată în România", ne-a declarat Adrian Panzaru, Directorul Băncii Centrale de Celule Stem REGINA MARIA.

"Acreditarea Băncii de Ţesuturi a deschis noi oportunităţi pentru pacienţii noştri, care beneficiază astăzi de infrastructura medicală necesară şi de intervenţii moderne, de maximă siguranţă. Acreditarea reprezintă un beneficiu major pentru pacienţii care trec prin intervenţii complexe de revizie a protezelor de şold şi genunchi care necesită grefe osoase sau reconstrucţii ligamentare multiple la nivelul genunchiului şi care au nevoie de transplant de tendoane din banca de ţesuturi. Obţinerea acreditării a fost marcată şi de efectuarea primei intervenţii de transplant osos la un caz de revizie a ligamentului încrucişat anterior, care a necesitat alegerea unui procedeu în 2 timpi din cauza dimensiunilor mari ale distrucţiilor osoase" - explică dr. Vlad Predescu, Chirurg de Excelenta in Ortopedie, seful secţiei de ortopedie din Ponderas Academic Hospital.

"Ne completăm gama de servicii pe care le punem la dispoziţia pacienţilor şi suntem mândri că intervenţiile chirurgicale efectuate în spitalul nostru tratează patologii din ce în ce mai complexe în primul spital al Reţelei de sănătate REGINA MARIA acreditat pentru transplant de tesut osteo-tendinos, Ponderas Academic Hospital, prin secţia de Ortopedie şi Traumatologie, condusă de medicul chirurg Vlad Predescu, cel care a efectuat intervenţia de transplant. Astfel, facem investiţii constante şi semnificative în tehnologie, cât şi în educarea şi dezvoltarea continuă a medicilor noştri", completează dr. Alina Ambrozie, Director executiv al Ponderas Academic Hospital.

Banca de ţesuturi funcţionează în paralel cu Banca de Celule Stem a Reţelei, având capacitatea, expertiza şi dotările tehnologice necesare care permit realizarea acestor operaţiuni. Activitatea Băncii de ţesuturi nu interferează cu activitatea şi fluxul de lucru al laboratorului Băncii de Celule Stem din cordon ombilical.

Există sisteme de stocare şi arii de activitate diferite, precum şi personal dedicat fiecărui tip de ţesut în parte. Ţesutul este stocat în maximă siguranţă şi în cele mai optime condiţii, până la momentul stabilit pentru intervenţia chirugicală de transplant. Banca dispune de sisteme de monitorizare si de siguranţă performante, are capacitate de stocare la temperaturi variate, de -190, -80, -20 de grade Celsius ori temperaturi între 4 şi 60 de grade, si are sisteme specifice de stocare.

În ceea ce priveşte circuitul ţesuturilor de la sursă şi până la beneficiarul final - pacientul, exista o succesiune de etape: medicul identifică nevoia pacientului pentru un anumit tip de ţesut (cornee, os/tendon, valva cardiac/ vase), transmite nevoia către REGINA MARIA Banca Centrală de Celule Stem şi Ţesuturi, care contactează partenerii externi pentru a evalua disponibilitatea ţesutului şi condiţiile logistice implicate. Ulterior, medicul în acord cu pacientul solicită demararea importului grefei.

Odată obţinute toate documentele necesare importului, transportului, inclusiv autorizaţia de import personalizată cu numele pacientului în cauză, obtinută de la Agenţia Naţională de Transplant, Banca Centrală de Celule Stem şi Ţesuturi organizează transportul, recepţionează ţesutul şi îl stochează în condiţii optime până în momentul intervenţiei chirurgicale, stabilit de comun acord cu medicul care efectueaza transplantul. În ziua transplantului, Banca eliberează şi distribuie ţesutul către centrul utilizator cu scopul utilizării imediate în cadrul intervenţiei chirugicale planificate.

Banca Centrală de Celule Stem şi Ţesuturi REGINA MARIA importă exclusiv grefe conforme, procesate şi testate anterior in acord cu cerintele directivelor europene, gata de a fi utilizate (ready-to-use).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb