Reuters: NATO va avea nevoie de brigăzi suplimentare

A.F.
Internaţional / 9 iulie

Reuters: NATO va avea nevoie de brigăzi suplimentare

NATO va avea nevoie de 35 până la 50 de brigăzi suplimentare pentru a-şi realiza pe deplin noile sale planuri de apărare împotriva unui eventual atac din partea Rusiei, a declarat o sursă militară pentru Reuters.

Sursa, vorbind sub rezerva anonimatului, a refuzat să ofere mai multe detalii despre aceste planuri, care sunt secrete.

O brigadă este formată din 3.000 până la 7.000 de soldaţi, astfel încât generarea a încă 35 până la 50 de astfel de unităţi ar reprezenta o provocare semnificativă. O sursă de securitate a declarat că numai Germania ar trebui să îşi mărească de patru ori capacităţile de apărare aeriană.

NATO îşi revizuieşte planurile de apărare pentru a lua mai în serios ameninţarea unui atac rusesc, după invazia din Ucraina din 2022. La summitul de la Vilnius de anul trecut, liderii NATO au convenit asupra primelor planuri majore de apărare ale alianţei în peste trei decenii, iar de atunci oficialii lucrează la transpunerea documentelor în cereri militare concrete.

Este de aşteptat ca liderii NATO să primească o actualizare a planurilor la Washington, în această săptămână, în cadrul summitului care marchează cea de-a 75-a aniversare a alianţei transatlantice de securitate.

Solicitat să comenteze, un oficial NATO a declarat că planificatorii militari ai alianţei au identificat "cerinţele detaliate pentru trupe şi armele necesare pentru apărarea alianţei".

"Apărarea antiaeriană şi antirachetă, armele cu rază lungă de acţiune, logistica, precum şi formaţiunile mari de manevră terestră se numără printre priorităţile noastre principale", a adăugat oficialul.

"NATO va stabili probabil obiective de capabilităţi mai exigente pentru aliaţi, pe măsură ce dezvoltăm forţe care pot pune în aplicare planurile noastre şi pot face faţă ameninţărilor cu care ne confruntăm. Suntem încrezători că descurajarea noastră este şi va rămâne puternică", a subliniat oficialul.

Ministerul Apărării de la Berlin a refuzat să comenteze planurile viitoare ale NATO, deoarece acestea sunt clasificate. Acesta a declarat că toţi aliaţii au fost chemaţi să se coordoneze cu NATO în ceea ce priveşte cerinţele de capacitate, iar aceste eforturi vor continua pe parcursul anului viitor.

PERSONALUL SUPLIMENTAR, O MARE PROVOCARE

Nu este clar de unde ar putea aliaţii NATO să atragă personalul suplimentar pentru 35 până la 50 de brigăzi. Soldaţii ar putea fi transferaţi din alte părţi ale forţelor armate, ar putea fi recrutaţi soldaţi suplimentari sau membrii NATO ar putea opta pentru o combinaţie a ambelor abordări.

Apărarea aeriană este o altă deficienţă majoră pe care planificatorii militari ai NATO au identificat-o, deoarece războiul din Ucraina a demonstrat importanţa acestor sisteme pentru protejarea infrastructurii militare şi civile esenţiale. Astfel de sisteme ar fi deosebit de importante pentru Germania, ca centru logistic major şi zonă de tranzit în orice potenţial conflict cu Rusia.

Germania dispunea de 36 de unităţi de apărare antiaeriană Patriot atunci când era stat de frunte al NATO în timpul Războiului Rece şi chiar şi atunci se baza pe sprijin suplimentar din partea aliaţilor NATO. În prezent, forţele germane au mai rămas cu nouă unităţi Patriot, după ce au donat trei Ucrainei de la invazia rusă din 2022, iar guvernul a început să facă comenzi pentru Patriot şi alte sisteme de apărare aeriană pentru a mări stocurile.

Sistemele terestre de apărare antiaeriană precum Patriot de la Raytheon sunt construite pentru a intercepta rachete. După Războiul Rece, mulţi aliaţi NATO au redus numărul de unităţi de apărare aeriană pentru a reflecta evaluarea conform căreia, în viitor, vor trebui să facă faţă doar unei ameninţări limitate cu rachete, venită din partea unor ţări precum Iranul. Această percepţie s-a schimbat radical odată cu invazia Rusiei în Ucraina, ceea ce a determinat aliaţii NATO să se grăbească să mărească stocurile de muniţie şi să remedieze deficienţele sistemelor de apărare aeriană.

Acordul privind primele planuri majore de apărare de după Războiul Rece, denumite de NATO "planuri regionale", a însemnat o schimbare fundamentală pentru alianţa militară occidentală, care nu a considerat necesar să elaboreze noi planuri de apărare la scară largă timp de decenii, deoarece a crezut că Rusia post-sovietică nu mai reprezintă o ameninţare existenţială.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce vrajeala.

    Dar de ce ar ataca veodata Rusia zona NATO ? 

    Cand s-a facut "scutul" de la Deveselu parca era impotriva Iranului. La fel, nu s-a intrebat nimeni de ce ar ataca Iranul Romania sau Europa in general ? 

    Acum sperietoarea nu mai e Iranul, e Rusia.

    Peste vreo 10 ani o sa zica ca China vrea sa atace Europa. Si tot asa. 

    1. Nu asta era planul lui Putin? 

      Sa porneasca un razboi ca sa intareasca prezenta Nato langa granitele Rusiei?

      Ar trebui sa fii fericit, a functionat! 

      asa au zis si ucrainienii , pe noi nu ne ataca rusii, cand le-a zis Biden avem informatii ca o sa atace. altfel ce cauta acolo(cu armata la granita).

      morala e , nu astepta pana vine armata de orci la granita, si never ever say never cand e vorba de ruski. sau putler. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb