SIBEX Criza politică din Grecia continuă să influenţeze piaţa futures

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 mai 2012

În cea de a doua şedinţă de tranzacţionare a săptămânii cotaţiile derivatelor de la Sibex au fluctuat mixt. După ce, în majoritatea timpului din prima jumătate a şedinţei, preţurile au dat semne de revenire pe plus, piaţa s-a "întors" odată cu apariţie veştilor proaste din Grecia. Notele de optimism iniţiale au venit în contextul în care indicii europeni s-au apreciat, ca urmare a publicării unui raport ce a arătat că euro zona a reuşit să evite recesiunea în primul trimestru, datorită creşterii mai mare decât prognozele a economiei Germaniei. Pe fondul aceleiaşi ştiri, şi futuresul din SUA a înregistrat creşteri. Apoi, pieţele europene au revenit pe minus, după ce ştirile din Grecia au indicat necesitatea organizării de noi alegeri. În acest context, preţurile futures de la Sibiu au reacţionat rapid şi au trecut pe minus. Schimbarea a impulsionat şi mişcările speculative, astfel că lichiditatea era una bună. La ora 17.00 numărul contractelor era de 5000 cu o valoare de 46,2 milioane lei.

La Sibex, cotaţia indicelui pe scadenţa iunie creştea cu 34 puncte, la 12.688 puncte. Cu toate acestea efectele cazului Grecia s-au făcut simţite astfel şi peste ocean unde futures-ul a intrat pe minus, lăsând deschisă orice posibilitate de evoluţie şi la Sibex, piaţa fiind deschisă până la ora 23.15.

Pe segmentul valutar, euro scădea faţă de dolar atât pe scadenţa iunie cât şi pe septembrie, după ce fluctuaţiile au fost, şi în cazul acestui produs, unele mixte, cu aprecieri în prima parte a şedinţei. Pentru termenul apropiat, numărul contractelor era de 900 iar cotaţia monedei unice scădea cu 0,33% la 1,2794 USD. În raport cu scadenţa septembrie cotaţia era de 1,2801 dolari, în minus cu 0,53%. Pe pieţele externe, în prima parte a zilei, euro a crescut uşor peste minimul pe patru luni, atins luni.

Pe segmentul mărfurilor aurul se afla şi el pe minus. Numărul de contracte SIBGOLD iunie era de 1003 iar cotaţia scădea cu 0,5 USD, la 1559,8 dolari/uncie.

În aria derivatelor pe acţiuni s-au tranzacţionat contractele pe acţiunile SIF5 şi Fondul Proprietatea. Numărul contractelor DESIF5 iunie a fost de 281 iar cel al DEFPR iunie de 90.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0600
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2961
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8673
Gram de aur (XAU)Gram de aur460.7924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapeseries.com
ccib.ro
aiiro.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb