SURSE:Ionuţ Dumitru şi Dan Radu Ruşanu - propuşi ca viceguvernatori BNR

Emilia Olescu
Bănci-Asigurări /

Ionuţ Dumitru şi Dan Radu Ruşanu - propuşi ca viceguvernatori BNR

Andrei Stamatian şi Cristian Popa - propunerile PNL şi, respectiv USR, pentru CA al BNR 

Mugur Isărescu este susţinut de ALDE, iar Gheorghe Gherghina are susţinerea PSD

Noul Consiliu de Administraţie al BNR urmează să fie ales în 3 iulie

Preşedintele Consiliului Fiscal Ionuţ Dumitru şi fostul şef al ASF Dan Radu Ruşanu sunt propunerile PNL, respectiv ALDE pentru funcţiile de viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Acestea ne-au spus că, în timp ce Mugur Isărescu rămâne propunerea ALDE pentru scaunul de guvernator al băncii centrale, iar Florin Georgescu este susţinut de PSD pentru funcţia de prim-viceguvernator, Andrei Stamatian, prim-vicepreşedinte CEC Bank (fiul prefectului de Cluj Florin Stamatian) şi Gheorghe Gherghina sunt propuşi de PNL şi, respectiv, PSD, ca membri în CA al băncii centrale.

Partidul de opoziţie Uniunea Salvaţi România (USR) îl va nominaliza pe directorul de investiţii al fondului de pensii private NN Pensii, Cristian Popa, pentru un loc de membru în noul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României. Agnes Nagy rămâne propunerea UDMR pentru un alt loc, tot de membru, în CA al BNR.

Sursele noastre ne-au transmis că a noua persoană pentru completarea Consiliului de Administraţie al băncii centrale, care vine din partea PSD, nu a fost stabilită încă de social-democraţi.

Parlamentul va aproba noul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României în 3 iulie, cei din conducerea BNR încheindu-şi mandatele în luna octombrie a acestui an.

Candidaţii din partea partidelor nu au fost anunţaţi oficial, deocamdată.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la începutul acestei săptămâni, că puterea îl va sprijini pe guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, pentru un nou mandat în fruntea instituţiei.

Ieri, însă, liderul grupului social-democraţilor din Senat, Şerban Nicolae, a spus că niciun senator PSD nu şi-a exprimat susţinerea pentru reînnoirea mandatului lui Mugur Isărescu la conducerea Băncii Naţionale a României.

În acest context, Călin Popescu-Tăriceanu a revenit, ieri, afirmând că Mugur Isărescu este susţinut de ALDE pentru obţinerea unui nou mandat, urmând să fie votat de parlamentarii formaţiunii. Senatorul ALDE Daniel Cătălin Zamfir s-a declarat vehement împotriva prelungirii mandatului lui Mugur Isărescu în fruntea BNR.

Actualii membrii ai CA al BNR sunt Mugur Isărescu (guvernator), Florin Georgescu (prim-viceguvernator), Eugen Nicolăescu (viceguvernator), Liviu Voinea (viceguvernator), Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina, Ágnes Nagy şi Virgiliu Stoenescu (membri).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS