NATO se pregăteşte să îşi reevalueze strategia de arme nucleare, ca răspuns la tensiunile tot mai numeroase cu Rusia pentru Ucraina, informează The Guardian.
Un diplomat NATO a declarat că există îngrijorări la nivelul organizaţiei, cu privire la anunţul preşedintelui Vladimiri putin de a achiziţiona 40 de rachete balistice intercontinentale.
Statele Unite vor să pună acest subiect pe agenda grupului ministerial NATO pentru strategii nucleare, care ar urma să se reunească spre sfârşitul acestui an, pentru a discuta despre o revizuire a doctrinei nucleare.
1. Ca să distrugem și această propagandă
(mesaj trimis de Cristi C în data de 25.06.2015, 20:41)
Aveam situația de echilibru dată de MAD (Mutual Assured Destruction). Vestul și Rusia se anulau reciproc prin existența unui arsenal echivalent de arme nucleare și lipsa, prin tratat, a unor mijloace anti-rachetă (Tratatul Anti-Rachetă din care SUA s-a retras UNILATERAL în 2002).
De la situația de echilibru, SUA a tot făcut pași pentru a anula avantajul Rusiei care ținea în balanță puterile și urmărea să se pună pe sine în avantaj, prin construirea sistemului anti-rachetă.
Rusia înțelege că scopul este încercuirea ei (a se vedea bazele americane pe hartă) iar scopul scutului nu este doar apărarea de ISIS (care nici nu deține rachete sau de Coreea de Nord) ci minimizarea capabilităților militare de descurajare ale Rusiei.
Rusia face pași în direcția modernizării unor rachete nucleare (care sunt capabile să pulverizeze scutul american). Ceea ce nu știe publicul este că în ian 2015, Comisia de Buget a Congresului American a aprobat nu mai puțin de 350 de miliarde de $ (MILIARDE) pentru modernizarea arsenalului nuclear al US.
23 ian 2015. WASHINGTON — The US government will spend an estimated $348 billion over the next decade to maintain, upgrade and operate its nuclear arsenal, according to a new estimate by the Congressional Budget Office (CBO).
That figure is slightly down from a Dec. 2013 estimate of $355 billion, but still represents an average price tag of $35 billion a year — major costs in an era when the Pentagon is focused on finding savings.
Înțelegi, popor nătâng, cum vine treaba? NATO/US face treaba pe tăcute (ei își modernizează arsenalul nuclear), nu afli din presă, Rusia reacționează după cum era și normal iar apoi presa occidentală urlă "vedeți, vedeți, suntem în pericol, Rusia devine agresivă".