eToro: Piaţa cripto atinge un nou record de 3,92 trilioane de dolari după aprobarea a trei legi istorice în SUA

I.S.
Comunicate de presă / 21 iulie, 15:00

eToro: Piaţa cripto atinge un nou record de 3,92 trilioane de dolari după aprobarea a trei legi istorice în SUA

Capitalizarea totală a pieţei cripto a atins un nou record istoric de 3,92 trilioane de dolari săptămâna trecută, după ce Camera Reprezentanţilor a adoptat trei proiecte de lege importante privind criptoactivele în cadrul „Crypto Week”, potrivit unui comunicat emis redacţiei.

Altcoin-urile au fost principalele beneficiare, adăugând 200 de miliarde de dolari la capitalizarea pieţei şi înregistrând o creştere a proporţiei pe care o ocupă pe piaţă raportata la bitcoin cu 6%.

ETF-urile spot Ethereum au înregistrat intrări record de 2,18 miliarde de dolari săptămâna trecută, miercuri fiind cea mai importantă zi, cu intrări de 726,6 milioane de dolari, ceea ce indică o creştere a interesului instituţional pentru al doilea criptoactiv.

Ar putea fi acesta începutul sezonului altcoin-urilor? O scădere bruscă a dominanţei bitcoin în raport cu ele ar sugera că acest lucru este posibil.

În plus, odată cu adoptarea proiectelor de lege de către Camera Reprezentanţilor, investitorii în criptoactive ar putea avea acum o încredere reînnoită în altcoin-uri, în special în cele cu legături cu SUA, şi ar putea începe să caute oportunităţi în spaţiul cripto în afara bitcoin-ului şi mai departe pe curba de risc.

Potrivit sursei, Tezos $XTZ a avut una dintfre cele mai mari creşteri de săptămâna trecută, înregistrând o apreciere de 80% până la 1,20 de doalari, cel mai ridicat preţ din ianuarie, datorită achiziţiilor agresive efectuate de "balene”.

Separat, memecoins, având în vedere natura lor mai speculativă, au înregistrat creşteri de două cifre săptămâna trecută. $FLOKI a fost cea mai mare creştere din categorie, cu o apreciere de 43%.

Potrivit comunicatului, Camera Reprezentanţilor a adoptat săptămâna trecută în cadrul „Crypto Week” trei proiecte de lege importante privind cripto, ceea ce reprezintă un pas important în direcţia clarificării cadrului de reglementare privind criptoactivele în SUA.

După discuţii îndelungate, Camera Reprezentanţilor a adoptat Legea privind claritatea pieţei activelor digitale (CLARITY), Legea anti-CBDC şi Legea GENIUS.

Primele două vor fi trimise acum Senatului pentru aprobare, în timp ce proiectul de lege GENIUS, care a fost deja adoptat de Senat, va fi trimis acum pe biroul preşedintelui Trump pentru a fi promulgat.

Legea CLARITY stabileşte definiţii pentru a distinge între criptoactivele care intră în categoria valorilor mobiliare şi cele care intră în categoria mărfurilor şi care este autoritatea de reglementare competentă pentru fiecare categorie, SEC sau CFTC.

Legea "anti-CBDC” împiedică Rezerva Federală să dezvolte sau să emită o monedă digitală a băncii centrale.

Legea GENIUS instituie primul cadru federal de reglementare pentru stablecoins - tokenuri ale căror valori sunt indexate la monede fiduciare, cum ar fi dolarul american.

Pe lângă creşterea semnificativă a capitalizării globale a stablecoins în următorii ani, pe măsură ce instituţiile financiare şi marii retaileri îşi vor crea propriile stablecoins, preţurile criptoactivelor native ale blockchain-urilor pe care sunt emise acestea ar putea creşte deoarece, de obicei, preţul criptoactivelor native este corelat cu creşterea activităţii reţelei.

Conform FT.com, preşedintele Trump se pregăteşte să semneze un decret prezidenţial care ar permite planurilor 401K să includă criptoactive, precum şi aur şi private equity, marcând o schimbare majoră în modul în care americanii îşi pot investi economiile pentru pensie.

Ordinul prezidenţial ar instrui agenţiile de reglementare să evalueze şi să elimine barierele existente care împiedică în prezent investiţiile în aceste active alternative.

Piaţa pensiilor din SUA se ridică la aproximativ 9 trilioane de dolari. Chiar şi un procent mic care ar intra în spaţiul cripto ar putea determina o adoptare semnificativă şi creşteri de preţ ale criptoactivelor incluse.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0703
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3542
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4394
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8582
Gram de aur (XAU)Gram de aur470.9651

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
targulnationalimobiliar.ro
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb