UE ar urma să scoată în afara legii folosirea inteligenţei artificale pentru supravegherea în masă a oamenilor

S.B.
Internaţional / 16 aprilie 2021

UE ar urma să scoată în afara legii folosirea inteligenţei artificale pentru supravegherea în masă a oamenilor

Folosirea inteligenţei artificiale pentru supravegherea în masă şi ierarhizarea comportamentului social ar putea fi în curând scoasă în afara legii în Europa, potrivit unui proiect de lege publicat online, potrivit news.ro.

Documentul de 81 de pagini, publicat prima oară de Politico, afirmă că "supravegherea nediscriminatorie a persoanelor ar trebui să fie interzică atunci când este aplicată într-o manieră generalizată, tuturor persoanelor, fără diferenţiere".

Metodele de supraveghere pot include monitorizarea şi urmărirea oamenilor în mediile digital şi fizic.

Proiectul de lege mai prevede că "folosirea inteligenţei artificale pentru realizarea unui sistem de scor social, care se practică în China, ar trebui să fie interzisă.

Anumite utilizări ale inteligenţei sociale "de risc ridicat" ar trebui interzise, în timp ce altele ar putea să nu intre în blocul european, dacă nu vor îndeplini anumite standarde, potrivit documentului.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat pentru CNBC: "Comisia urmează să adopte cadrul de reglementare privind inteligenţa artificială miercuri, 21 aprilie 2021. Orice text pe care l-aţi putea vedea anterior nu este, prin definiţie, "legitim "- nu comentăm scurgerile de informaţii."

Sistemele de inteligenţă artificială considerate a fi cu risc ridicat ar trebui să fie verificare dacă vor fi implementate, iar creatorii sistemului ar putea fi nevoiţi să demonstreze că a fost instruit cu seturi de date imparţiale, într-un mod trasabil şi cu supraveghere umană. Companiile care dezvoltă inteligenţă artificială în şi în afara UE ar putea fi amendate cu 20 de milioane de euro (24 de milioane de dolari) sau cu 4% din veniturile globale dacă încalcă legile care nu au fost încă introduse.

Propunerile urmează să fie anunţate oficial săptămâna viitoare de către Comisia Europeană, şi vor putea fi modificate până la un astfel de moment.

Comisia Europeană încearcă să găsească echilibrul corect între susţinerea inovării şi asigurarea faptului că inteligenţa artificială aduce beneficii celor 500 de milioane de locuitori ai săi.

Dacă propunerile vor fi adoptate, atunci Europa s-ar putea diferenţia de SUA şi China, care încă nu au introdus nicio reglementare serioasă privind inteligenţa artificială.

Omer Tene, vicepreşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Profesioniştilor în Confidenţialitate, a declarat prin Twitter că legislaţia "reprezintă abordarea tipică de la Bruxelles a noilor tehnologii şi inovaţii. Când aveţi dubii, reglementaţi",

Samim Winiger, cercetător în domeniul inteligenţei artificiale la Berlin, Germania, a declarat pentru CNBC că UE este "mult în urma" Chinei şi SUA în cursa inteligenţei artificiale.

"Mi se pare destul de dificil să înţeleg modul în care introducerea unor reglementări referitoare la inteligenţa artificială extrem de complexe şi extrem de inteligente pe o piaţă de nişă va avea vreun impact real asupra dezvoltării inteligenţei artificiale "la nivel global", a spus el.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. De acord cu Samin Winiger! DAR trebuie facut ceva, altfel lumea lui Orwell ne asteapta, ea e f aproape de noi. Deja suntem urmariti. E cumplit sa fii tot timpul supravegheat, din cap pana la picioare, in dormitor si la w.c indiferent pentru ce motiv!

    nu cred , chiar daca au ajuns sa copie metodele chinei . pasaportul vaccinatilor e un exemplu de ipocrizie .

    Ca UE poate lua o decizie buna cateodata.:)))))))))))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
SHE LEADS - Gala Excelenţei în Business
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3157
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4183
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8708
Gram de aur (XAU)Gram de aur461.0847

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb