ZIARUL BURSA

04 iunie 2015
Ediţia din 02.02.2023
Finanţele fac ce nu ştie Sobolewski

MICUL INVESTITOR ADEMENIT LA BURSĂ CU TITLURI DE STATFinanţele fac ce nu ştie Sobolewski

A.T.Piaţa de Capital / 4 iunie 2015

ASF vrea să ducă titlurile de stat la ciobanii din vârful muntelui 

Ministerul Finanţelor va lansa o emisiune de titluri de stat pentru persoane fizice, pe care o va lista la Bursa de Valori Bucureşti, propunându-şi să atragă economiiile populaţiei, în condiţiile în care Bursa, prin directorul său Ludwik Sobolewski, s-a concentrat în ultima perioadă, în special, pe investitorii străini, ignorând aproape total retailul.

Vrând să fie spiritual, Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, a spus, ieri, că emisiunea Ministerului Finanţelor trebuie să ajungă şi la ciobanii din vârful muntelui.

Ponta: "Listarea Hidroelectrica, după ieşirea din insolvenţă"

Ponta: "Listarea Hidroelectrica, după ieşirea din insolvenţă"

ALINA TOMA VEREHACompanii / 4 iunie 2015

Subiectul listării Hidroelectrica - eveniment aşteptat cu mare interes pe piaţa noastră de capital - a generat, în ultima perioadă, zvonuri că premierul Victor Ponta prospectează posibilitatea derulării ofertei publice iniţiale chiar înainte ca societatea să iasă din insolvenţă.

Grecia a cerut amânarea plăţilor către FMI până la sfârşitul lunii

Grecia a cerut amânarea plăţilor către FMI până la sfârşitul lunii

A.V.Internaţional / 4 iunie 2015

Actualizare 21:35

Guvernul Greciei a cerut în mod oficial, în această seară, Fondului Monetar Internaţional (FMI) amânarea până la sfârşitul lunii iunie a ratelor care au scadenţa luna aceasta, anunţă surse guvernamentale elene citate de AFP.

Surse: Creditorii cer tăieri de pensii şi de subvenţii, vânzarea OTE şi a porturilor Pireu şi Salonic

Surse: Grecia propune reducerea ţintei de excedent bugetar primar şi reforma TVA

BCE a majorat plafonul liniei de finanţare destinată băncilor elene

Omer Tetik: "Nu suntem în negocieri pentru preluarea Piraeus Bank România"

Omer Tetik: "Nu suntem în negocieri pentru preluarea Piraeus Bank România"

A.C.Bănci-Asigurări / 4 iunie 2015

Actualizare 17:06 Piraeus Bank România: "În acest moment nu există planuri definitivate în privinţa operaţiunilor băncii"

Cătălin Pârvu, CEO al Piraeus Bank România, a declarat, ca răspuns la zvonurile privind mai multe oferte de preluare a băncii greceşti, că "în acest moment nu există planuri definitivate în privinţa operaţiunilor Piraeus Bank România, acestea urmând să fie finalizate conform strategiei companiei mamă, până în 2018".

"O ofertă publică a OPCOM ar fi binevenită"

"O ofertă publică a OPCOM ar fi binevenită"

ADINA ARDELEANU, ALINA TOMACompanii / 4 iunie 2015

România este norocoasă să fie înzestrată cu un mix de resurse energetice şi ar trebui să beneficieze de acest lucru ca să devină un furnizor de securitate energetică, la nivel regional, apreciază Riccardo Puliti, Director Executiv pentru Energie şi Resurse Naturale la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Bernie

Bernie

TEODOR FLEŞERUPolitică / 4 iunie 2015

E candidatul minorităţii, al unei minorităţi evidente, prestigioase, dar nu atât de influentă numeric pe cât şi-ar fi dorit, respectat şi votat de majoritatea cetăţenilor din comunitatea al cărei lider şi primar a fost de ani buni, promotor al ideii lucrurilor temeinic înfăptuite, al unei noi viziuni în care schimbarea să-l includă şi pe omul de rând, militând pentru reforma revoluţionară a sistemului de educaţie...

O NOUĂ PREMIERĂ ÎN SISTEMUL BANCARDenominare din euro în lei la curs istoric, câştigată în Instanţă

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 4 iunie 2015

-------------

Actualizare 16:12 BCR: "Judecătorul a constatat ca fiind neîntemeiată cererea clientului privind denominarea în lei a plăţilor"

BCR a remarcat că în ultimul paragraf al considerentelor sentinţei, "judecătorul constată ca fiind neîntemeiată cererea clientului privind denominarea în moneda naţională a plăţilor, întrucât la încheierea contractului, clientul a fost de acord cu împrumutul în euro acordat de bancă", potrivit unei precizări a băncii, remise azi redacţiei.

Alocaţia copiilor, între discriminare şi lipsă de resurse bugetare

Alocaţia copiilor, între discriminare şi lipsă de resurse bugetare

OCTAVIAN DANPolitică / 4 iunie 2015

Alocaţiile copiilor au devenit principalul subiect de dispută politică în prima jumătate a acestui an. Pornit de la o dispută între preşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi premierul Victor Ponta, subiectul a ajuns şi în Parlament, acolo unde s-a decis dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, de la 42 de lei la 84.

OCDE îşi reduce estimările de creştere a economiei mondiale

OCDE îşi reduce estimările de creştere a economiei mondiale

ALINA VASIESCUInternaţional / 4 iunie 2015

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi-a redus cu 0,6 puncte procentuale estimarea referitoare la creşterea economiei mondiale în 2015, la 3,1%, din cauza investiţiilor scăzute şi a riscurilor precum posibilul faliment al Greciei, care afectează încrederea, relatează Bloomberg, conform Mediafax.

BCE menţine dobânda la minim record

BCE menţine dobânda la minim record

V.R.Jurnal de criză / 4 iunie 2015

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, ieri, să menţină dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,05%, ca să impulsioneze inflaţia şi să susţină economia zonei euro.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

"LUKoil" se retrage din Estonia

ALINA VASIESCUInternaţional / 4 iunie 2015

"LUKoil", cea mai mare companie petrolieră rusă privată, a decis să-şi vândă toate acţiunile deţinute la subsidiara sa din Estonia, "LUKoil Eesti" AS. Preţul tranzacţiei nu a fost dat publicităţii.

DHL investeşte 108 milioane dolari în America

DHL investeşte 108 milioane dolari în America

ALINA VASIESCUInternaţional / 4 iunie 2015

DHL, cel mai mare furnizor de servicii de logistică la nivel mondial, investeşte 108 milioane de dolari în expansiunea hub-ului său global din America, cel de pe aeroportul Cincinnati/Northern Kentucky (CVG), conform anunţului făcut recent de...

Soţul Alinei Bica, acuzat de evaziune fiscală

Soţul Alinei Bica, acuzat de evaziune fiscală

OVIDIU VRÂNCEANUAnticorupţie / 4 iunie 2015

Procurorii DIICOT Braşov şi poliţiştii au făcut, ieri, 17 percheziţii la persoane suspectate într-un dosar de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, printre cei vizaţi fiind şi soţul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT.

PIAŢA VALUTARĂEuro s-a depreciat la 4,4375 lei

Marius ConstantinBănci-Asigurări / 4 iunie 2015

Euro s-a depreciat, ieri, faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,4375 lei/euro, în scădere cu 0,32 bani, comparativ cu şedinţa precedentă, când euro a fost cotat la 4,4407 lei.

MACRO NEWSLETTER 04 Iunie 2015

MACRO NEWSLETTER 04 Iunie 2015

Internaţional / 4 iunie 2015

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro a crescut cu o rată anuală de 0,8% în aprilie 2015, după un avans de 0,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 3,8% a creditului guvernamental şi a unei stagnări a creditului...

Meat&Milk: Oferta de carne este mai mare decât cererea

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 4 iunie 2015 /

Oferta la carnea de porc este în prezent mai mare decât cererea, preţul stagnează şi avantajează consumatorii, dar pentru procesatori şi producători nu este aşa de bine, a declarat ieri Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, care participă la...

Germania îşi face o mini-uniune energetică

ANA ZIDARUCompanii / 4 iunie 2015 /

În contextul scepticismului multor state membre UE faţă de proiectul formării unei Uniuni Energetice, cu o piaţă unică de energie, Germania şi-a propus să dea un exemplu şi vrea să-şi facă o piaţă unică de electricitate împreună cu ţările vecine,...

Vânătorul de cerbi

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 4 iunie 2015

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Un vântător pândeşte vânatul. Este alături de tovarăşii săi, la vânătoare de cerbi. Prin faţa sa trece un iepure. Îşi va părăsi postul pentru a urmări iepurele? Va strica astfel vânătoarea tuturor celorlalţi?

REVISTA PRESEI 04.06.2015

Willy HomnerRevista Presei / 4 iunie 2015

ADEVARUL 

Gazele pentru populaţie se vor scumpi o singură dată pe an, cu 6 lei/MWh

Guvernul a convenit cu Comisia Europeană (CE) un nou calendar de liberalizare a preţului gazelor pentru consumatorii casnici, care prevede majorări anuale, nu...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 04.06.2015

V.R.Revista Presei / 4 iunie 2015

FINANCIAL TIMES

Un fost oficial Fifa a luat mită ani de zile

Chuck Blazer, fost oficial al Fifa, a luat mită timp de aproape 20 de ani ca să influenţeze selecţiile pentru două Cupe Mondiale şi cinci turnee regionale, conform documentelor...

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo