Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BVBCreşteri pe linie pentru indicii bursei

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Creşteri pe linie pentru indicii bursei

Avans de 0,85% pentru BET 

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat aprecieri în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, într-o zi în care valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 78,51 milioane de lei, atât peste valoarea tranzacţionată în şedinţa anterioară, cât şi peste media zilnică înregistrată în acest an, ce a urcat la 43,28 milioane de lei. Circa 41% din rulaj a fost asigurat de tranzacţiile cu titlurile Fondul Proprietatea (FP).

BET a urcat cu 0,85%, a cincea şedinţă consecutivă de creşteri, continuând avansul spre noi maxime anuale, încheind şedinţa la 8.746,18 puncte, cu o apreciere de 2,84% în săptămâna redusă de tranzacţionare.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au notat: "Toţi indicii au crescut în şedinţa de astăzi (n.r. vineri). Variaţiile au fost cuprinse între o creştere de 0,27% pentru BET-NG şi un avans de 0,87% în cazul BETPlus. Valoarea tranzacţiilor a urcat astăzi (n.r. ieri) până la 16,5 milioane euro, cu un aport semnificativ din partea schimburilor cu acţiuni FP. Din indicele BET, cea mai bună evoluţie a fost cea a titlurilor Digi Communications (DIGI), care au urcat cu 2,86%, urmate de acţiunile MedLife (M), care au avansat cu 2,72%. La polul opus avem acţiunile Transelectrica (TEL), care au coborât în şedinţa de astăzi (n.r. vineri) cu 1,42%".

Practic, topul lichidităţii din piaţa "regular" a fost condus de acţiunile FP, a căror cotaţie a urcat cu 1,44%, la 1,055 lei/unitate, pe fondul unui rulaj de 32,08 milioane de lei.

Titlurile OMV Petrom (SNP) s-au apreciat cu 0,13%, până la 0,396 lei, în condiţiile unei valori tranzacţionate de 13,86 milioane de lei.

Pe poziţia a treia în clasamentul rulajului s-au plasat acţiunile Electrica (EL), a căror cotaţie a cunoscut o creştere de 1,34%, la 11,35 lei, pe fondul unei lichidităţi de 6,76 milioane de lei.

Titlurile Banca Transilvania (TLV) au urcat cu 1,07%, la preţul de 2,365 de lei, valoarea tranzacţionată cu acţiunile instituţiei bancare fiind de 5,94 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost derulată nicio tranzacţie.

Indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,71%, în timp ce indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a crescut cu 0,44%. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,53%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Condmag" (COMI): +14,29%

2. "Construcţii Napoca" (NAPO): +12,58%

3. "Armatura" (ARM): +6,92%

4. "Zentiva" (SCD): +6,85%

5. "Electroputere" (EPT): +5%

---------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Teraplast" (TRP): -3,36%

2. "Ropharma" (RPH): -2,86%

3. "Aerostar" (ARS): -1,96%

4. "Rompetrol Well Services" (PTR): -1,78%

5. "Oil Terminal" (OIL): -1,6%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS