ZIARUL BURSA

30 septembrie
Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit ieri cu o substanţă roşie de manifestanţi pro-ucraineni, la o ceremonie de la Varşovia, destinată Zilei Victoriei. (Sursa foto: Twitter)

DE ZIUA EUROPEILiderii UE se gândesc la modificarea tratatelor uniunii

V.R.Internaţional / 10 mai

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susţine renunţarea la votul în unanimitate şi modificarea tratatelor UE, dacă va fi necesară 13 state membre, printre care şi România, se opun modificării Emmanuel Macron vrea convocarea unei convenţii de revizuire a tratatelor UE 

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a pronunţat ieri în favoarea unei modificări a tratatelor UE, "dacă aceasta va fi necesară" şi la renunţarea la votul în unanimitate a celor 27 de state membre în domenii cheie, conform AFP.

9 mai, o zi celebră

9 mai, o zi celebră

O.D.Internaţional / 10 mai

Ziua de 9 mai este una cu puternice semnificaţii, dar trebuie să admitem că niciodată în ultimii 70 de ani nu a fost aşteptată cu atâta emoţie şi atenţie.

Sursa foto: en.kremlin.ru

VLADIMIR PUTIN, DE ZIUA VICTORIEI:"Intervenţia din Ucraina a fost necesară pentru că Occidentul se pregătea să ne invadeze"

V.R.Internaţional / 10 mai

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski: "În ziua victoriei asupra nazismului, luptăm pentru o nouă victorie" Secretarul general al NATO i-a cerut preşedintelui rus să pună capăt imediat războiului din Ucraina 

Intervenţia din Ucraina a fost necesară pentru că Occidentul se pregătea "să invadeze pământul Rusiei, inclusiv Crimeea, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin ieri, în discursul susţinut cu ocazia Zilei Victoriei, conform Reuters.

Ocolul câinelui turbat

Cătălin AvramescuEditorial / 10 mai

Cătălin Avramescu

Ruşii au un proverb: "Pentru câinele turbat, şapte leghe nu înseamnă un ocol prea mare". Expresia scoate în evidenţă în primul rând iraţionalitatea unor scheme complicate. Pe de altă parte, mai atrage atenţia asupra unui fapt deprimant de comun. Nebunul nu ştie că e nebun.

"Pandemia a redus media de vârstă a turiştilor din sectorul balnear"

IULIANA TASIE, VICEPREŞEDINTE OPTBR, DIRECTORUL GENERAL AL ANA HOTELS EUROPA EFORIE NORD"Pandemia a redus media de vârstă a turiştilor din sectorul balnear"

EMILIA OLESCUCompanii / 10 mai

Iuliana Tasie: "Industria balneară este pe un mare val, dar statul trebuie să promoveze facilităţile din domeniu, by default" Dispariţia rezervărilor prin early booking în favoarea celor last minute, pe fondul potenţialei crize provocate de război - marea problemă a pieţei hoteliere, susţine Iuliana Tasie 

Industria balneară se află pe un mare val şi are un potenţial imens de dezvoltare, a subliniat, la finalul săptămânii trecute, Iuliana Tasie, vicepreşedinte al Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) şi directorul general al Ana Hotels Europa Eforie Nord, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Ediţia din 30.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 10 mai 2022

MACRO NEWSLETTER 10 mai 2022

Macroeconomie / 10 mai

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut peste aşteptări în aprilie 2022, cu 428 de mii, după o creştere similară în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

Cum să citim presa azi

OPINIICum să citim presa azi

CRISTIAN DOGARUMiscellanea / 10 mai

Suntem în 2007. România este în UE, veniturile ne vor creşte pentru a reduce decalajele faţă de europeni, imobilele ni se vor scumpi pentru a reduce aceleaşi decalaje.

O nouă zi de scăderi la bursa noastră

BVBO nouă zi de scăderi la bursa noastră

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 10 mai

Rulaj de 37 milioane de lei, uşor peste cel din sesiunea anterioară  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în debutul săptămânii, în ton cu declinul pieţelor europene care au atins minimele ultimelor două luni, într-un...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo