Randamentul titlurilor de stat americane pe zece ani - la maximul din noiembrie 2018

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 mai 2022

Randamentul titlurilor de stat americane pe zece ani - la maximul din noiembrie 2018

Art Hogan, strateg-şef la National Securities: "Cred că cele două mari preocupări ale pieţei sunt inflaţia şi cât de agresiv va acţiona Fed ca să o ţină sub control" Indicele Nasdaq Composite se află în teritoriul "bear", adică la peste 20% sub ultimul record

Randamentele titlurilor de stat americane îşi continuau creşterea, luni, pe fondul îngrijorărilor legate de intensificarea presiunilor inflaţioniste şi încetinirea creşterii economice, scrie CNBC.

Randamentul titlurilor cu maturitatea de zece ani atinseseră până la ora 15:00 a ţării noastre maximul de 3,2%, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2018, după ce depăşise pragul de 3% la începutul săptămânii trecute. Randamentul titlurilor pe 30 de ani urcase ieri la 3,3%, recordul ultimilor aproape trei ani jumătate.

Rezerva Federală a anunţat, miercuri, ridicarea ratei dobânzii de politică monetară cu 50 de puncte de bază, până la intervalul ţintă 0,75% - 1%, lăsând totodată să se înţeleagă că vor mai urma creşteri de 0,5%, pentru a stăvili inflaţia care se află la maximul ultimelor patru decenii. Dar, atitudinea "hawkish" a băncii centrale americane a indus în pieţe îngrijorarea că acţiunile Fed-ului vor afecta creşterea economică, conform CNBC.

Tom Essaye de la The Sevens Report a spus, citat de trustul american: "Chiar de la începutul anului ştiam că înăsprirea politicii băncii centrale va îngreuna condiţiile din pieţe (...). Dar, acest lucru a fost agravat de două evenimente surpriză: războiul Rusia/Ucraina şi blocajele chineze (este aproape şocant că Beijing-ul adoptă încă aceste politici, zdrobindu-şi economia".

Mâine se va publica inflaţia pentru luna aprilie în Statele Unite, iar economiştii se aşteaptă ca Indicele Preţurilor de Consum să scadă uşor faţă de dinamica anuală de 8,5% din martie, conform CNBC.

"Cred că va fi ridicată, dar nu ca luna trecută", a spus Mark Zandi, economist şef la Moody's Analytics. Zandi se aşteaptă ca indicele să crească cu 0,3% faţă de luna trecută, şi cu 8,2% comparativ cu martie 2021, scrie publicaţia americană.

Art Hogan, strateg-şef la National Securities, a spus: "Cred că cele două mari preocupări ale pieţei sunt inflaţia şi cât de agresiv va acţiona Fed ca să o ţină sub control". De asemenea, investitorii sunt îngrijoraţi de economia Chinei şi a modului în care restricţiile impuse de autorităţi pentru stăvilirea răspândirii unui nou val al pandemiei va afecta restul lumii, mai spune strategul.

Hogan consideră că un nivel al Indicelui Preţurilor de Consum conform aşteptărilor poate aduce o anumită stabilitate atât pentru acţiuni cât şi pentru obligaţiuni, deoarece astfel s-ar părea că inflaţia a atins vârful, conform CNBC.

De la începutul anului, indicele Dow Jones Industrial Average are un declin de circa 10%, în timp ce Nasdaq Composite, mult mai sensibil la contextul monetar, este în scădere cu aproximativ 23%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb