Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au fost convocaţi, pe 29 octombrie, să hotărască soarta administratorului Franklin Templeton.
La AGA, Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti trebuie să prezinte Raportul privind Performanţa aferent perioadei 1 octombrie 2014 - 30 iunie 2015.
În convocator se arată: "În conformitate cu prevederile Articolului 9.6 din Contractul de Administrare a Investiţiilor din data de 29 aprilie 2014, acţionarii decid asupra continuării sau nu a mandatului Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti în calitate de societate de administrare a investiţiilor şi administrator unic după cum urmează:
5.1. Aprobarea continuării mandatului actual al Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti în calitate de Societate de Administrare a Investiţiilor şi Administrator Unic al Fondul Proprietatea SA.
5.2. Dacă punctul 5.1. nu este aprobat de către acţionari, aprobarea:
- Încetării concomitente a mandatului Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti ca Societate de Administrare a Investiţiilor şi Administrator Unic al Fondul Proprietatea SA şi a Contractului de Administrare a Investiţiilor încheiat între Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti şi Fondul Proprietatea S.A., începând cu data care survine prima dintre: (i) numirea unei noi societăţi de administrare a investiţiilor şi administrator unic al Fondul Proprietatea S.A. de către Fondul Proprietatea S.A. în conformitate cu prevederile Contractului de Administrare a Investiţiilor încheiat în data de 29 aprilie 2014 şi (ii) 22 mai 2016, şi a- Procedurii de selecţie a unui nou societăţi de administrare a investiţiilor şi administrator unic a Fondul Proprietatea S.A., astfel cum este descrisă în materialele de prezentare. (vot secret)
6. În cazul în care punctul 5.1. de mai sus este aprobat de acţionari, aprobarea înlocuirii Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti cu o altă entitate din grup in vederea conformării cu Directiva 2011/61/UE privind administratorii de fonduri de investiţii alternative şi legile şi reglementările naţionale de implementare a acesteia, precum şi renunţarea la orice procedura de selecţie întrucât schimbarea este realizată în scopul conformării cu cerinţe legale, după cum urmează:
6.1. Revocarea, începând cu data de 1 aprilie 2016, ora 00:00 am (ultima zi de mandat fiind 31 martie 2016), a Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti din funcţia de administrator unic şi societate de administrare a investiţiilor a Fondul Proprietatea S.A. şi încetarea Contractului de Administrare a Investiţiilor semnat intre Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti şi Fondul Proprietatea SA prin acordul părţilor. (...)
6.2. Numirea FRANKLIN TEMPLETON INTERNATIONAL SERVICES S.À R.L., o societate cu răspundere limitată, autorizată ca administrator de fond de investiţii alternative în conformitate cu articolul 101-1 din Actul Luxemburg din data de 17 decembrie 2010 referitor la organismele de plasament colectiv, astfel cum a fost modificat, cu sediul social în L-1246 Luxemburg, 8A rue Albert Borschette, înregistrată în Registrul Comerţului şi Societăţilor din Luxemburg sub numărul B 36.979, ca administrator de fond de investiţii alternative al Fondul Proprietatea SA şi administrator unic al Fondul Proprietatea SA, pentru un mandat de 2 ani începând cu data de 1 aprilie 2016 (...)".
• Reducerea capitalului, pe ordinea de zi
Totodată, acţionarii trebuie să hotărască reducerea capitalului social subscris de la 10.074.080.745,90 lei, la 9.869.265.720,90 lei, ca urmare a anulării unui număr de 227.572.250 acţiuni proprii dobândite de către Societate în cadrul celui de-al cincilea program de răscumpărare, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori BUcureşti.
Pe ordinea de zi se mai află şi aprobarea autorizării Administratorului Unic de a răscumpăra acţiuni ale Fondul Proprietatea, certificate de depozit având la bază acţiuni suport sau titluri de interes în legătură cu acţiuni ale Fondul Proprietatea.
Totodată, FP vrea să modifice şi Declaraţia de Politică Investiţională şi ca acţionarii să autorizeze administratorul unic să încheie orice acte de dispoziţie cu privire la orice deţineri în societăţile din portofoliu ale Fondul Proprietatea S.A., care în mod individual sau cumulat, pe durata exerciţiului financiar 2015 sau 2016, depăşesc, pe fiecare an separat, 20% din totalul activelor imobilizate, mai puţin creanţele.
În convocatorul FP se arată: "Administratorul unic este împuternicit să ia toate măsurile necesare care vor fi cerute pentru încheierea actelor de dispoziţie cu privire la deţinerile menţionate mai sus deţinute de Fondul Proprietatea S.A. în oricare din societăţile din portofoliul său, inclusiv prin angajarea de intermediari, consultanţi sau avocaţi dacă va fi necesar.
Decizia de a vinde sau nu, în funcţie de condiţiile de piaţă, cât şi alegerea societăţilor din portofoliu vizate va fi luată prin decizia administratorului unic, acţionând discreţionar.
Valoarea tranzacţiei contemplate prin prezentul mandat sau ale tranzacţiilor privite în mod cumulat (dacă va fi cazul) încheiate în interiorul prezentului mandat, nu va depăşi 30% în anul financiar 2015 şi 30% în anul financiar 2016, din totalul activelor imobilizate, mai puţin creanţele, ale Fondul Proprietatea S.A.. Această autorizaţie expiră la data de 31 decembrie 2016".