ANALIZĂ KEYSFIN:"De unde ne inspirăm când alegem numele firmelor"

Valentin Busuioc
Companii / 13 ianuarie 2015

Să faci afaceri în ţara noastră înseamnă, "pe lângă mult tupeu, curaj şi un dram de inconştienţă, multă, foarte multă imaginaţie", susţin analiştii de la KeysFin, într-un studiu trimis astăzi redacţiei despre cele mai originale denumiri de firme autohtone.

Unii patroni nu au ocolit cele sfinte, fiind vizate, în acest sens, "Dumnezeu trăieşte şi vorbeşte SRL" din Sibiu, specializată în creşterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor, măgarilor, catârilor şi asinilor. În Dolj, KeysFin a întâlnit o firmă, "Isus te iubeşte SRL" care se ocupă cu exploatarea forestieră, asta pe lângă firmele cu nume de sfinţi, precum "Sfântul Arhanghel Mihail SRL" sau "Sfântul Pătru Impex SRL", din Băileşti, specializată în fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice.

Cei care n-au avut curajul să invoce sfinţii s-au gândit la miracole şi alte evenimente creştine. Aşa au apărut: "Învierea Domnului Bucureşti pentru prestări servicii", "Evanghelia Construct SRL" din Bucureşti, "Îngerul Păzitor SRL" din Călăraşi, "Învierea lui Lazăr SRL" din Giurgiu, "Pământul Făgăduinţei" din Ploieşti, "Apa Vie SRL" din Târgu Jiu şi "Spiriduşul Creator SRL-D" din Popeşti Leordeni, asta pe lângă cele şapte firme care conţin revelaţii în denumire, precum "Revelaţii Impex SRL".

Alţi oameni de afaceri au făcut apel la ajutorul Diavolului. Aşa a apărut, probabil, "DiavolBlu SRL" din Tărtăreşti. La Registrul Comerţului, sunt înregistrate şi trei firme care conţin numele "Vrăjitoarea".

Nici conaţionalii noştri de alte religii nu s-au lăsat mai prejos. Aşa au apărut "Musulmanu Motors C & L SRL" din Argeş, "Musulmanca SRL" din Ialomiţa, "Mecca & Medina SRL" din Roman, "Allah Company Impex SRL" din Capitală şi cele 5 firme cu nume de "Jihad".

La acelaşi capitol, includem şi firma de taxi din Arad "CIRCUMCIS SRL" si barul din Ineu "BOTEZ BAR IMPEX SRL".

Si prăpastioşii au denumirile lor originale. La Registrul Comerţului, este înregistrată "APOCALIPSA SERV" din Bihor şi numai puţin de 7 firme care se numesc "ARMAGHEDON". Dintre ele, doar cea din Vaslui mai este activă.

Apropo de cataclisme, la acest capitol ar trebui să trecem şi firmele "EBOLA PLAY RO SRL" şi "CANCER DIVISION SRL" din Bucureşti.

Uneori, afacerile ţin de noroc, dar şi de ghinion. Aşa a apărut, probabil, "GHINION IMPEX" din Ialomiţa. Pentru cei cu probleme în afaceri s-a inventat, însă, "AGENŢIA DE SPART GHINIONUL SRL" din Capitală, firmă aflată încă în funcţiune şi care se ocupă cu "activităţi de difuzare a programelor de radio".

"Reclama este sufletul comerţului! Un amănunt pe care probabil l-au omis cei care şi-au botezat firma < ŢEAPA SRL >, din Ocna Mureş, specializată în lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale?", comentează Keys Fin.

Tot la acest capitol, analiştii includ "ŢEPAR & POPUŢA SNC" din Cluj Napoca, "Hacker SRL" din Cluj (firmă specializată în activităţi de secretariat, dactilografiere, multiplicare şi traduceri), "Păcălici SRL" din Iaşi, firmă specializată intermedieri în comerţul cu produse diverse, "DRUMUL LOZĂLOR SRL" din Satu Mare, specializată în pregătirea drumurilor, cele 11 firme care conţin denumirea "faliment", precum "FALIMENT IMPEX SRL", precum şi alte firme cu denumiri oarecum asociate, de la casa de producţie TV "IDIOT FILM SRL" din Drăgăneşti-Olt la "CRIZA SRL" din Călăraşi şi "MILOGUL SRL" din Cluj Napoca.

Există, bineînţeles, şi firma "DRUMUL ÎNVINGĂTORILOR SRL", iar în Orşova întâlnim restaurantul "VISUL AMERICAN SRL".

Avem şi firme cu denumiri demne de filmele de teoria conspiraţiei - "SS&COMP" din Sibiu, "MOSAD IMPEX", "MOSAD SRL" din Bucureşti, "CIA&NELUŢU SRL" din Alba şi "KGB SPORT CENTER SRL" din Mureş.

Patronii se inspiră şi din filme

Dincolo de cele sfinte, de provocările crizei şi apocalipsă, patronii români se inspiră şi din filme, când îşi aleg denumirile de firme.

Există, astfel, numeroase firme cu numele "LAS FIERBINŢI SRL" din Suceava, "MATRIX SRL", "AVATAR HOSTING" din Bucureşti, "SUPERMAN TOTAL" din Hunedoara, "STAR WARS SRL" din Constanţa, "HOBBIT BROKER DE ASIGURARE", "SAURON SRL", "CEI TREI MUŞCHETARI IMPEX", "BRUCE LEE SRL" din Piteşti şi cele 4 firme cu denumirea "VAN DAMME".

Dacă tot vorbim de personaje cunoscute, notăm şi "DI CAPRIO SRL" din Dolj, "AL PACINO SRL" din Timişoara, "DE NIRO SRL", "ALBANO FOTOVOLTAICO SRL" din Timiş şi firma "DAN SPĂTARU JR. TRAVEL SRL" din Bucureşti.

Avem, bineînţeles, şi denumiri cu valenţe istorice. "GINGIS HAN" este prezent în patru firme, iar "CEAUŞESCU & PARTNERS" se ocupă de audit financiar în Constanţa. Notăm şi "OBAMA VASI SRL" din Buzău, " PRINŢUL MARELUI PUTIN SRL" din Bucureşti, "PRINŢESA DAIANA SRL", "PRINŢUL DRACULA SRL" dar şi "PRINŢESA ASFALTULUI SRL" din Galaţi.

Cei de la Keysfin au numărat, totodată, numai puţin de 23 de firme cu numele "BĂSESCU" şi 28 cu "PONTA".

Că imaginaţia românilor în materie de nume de firme este de-a dreptul fabuloasă o constituie şi următoarele exemple.

În Olt, este înregistrată o firmă cu denumirea "SCUIPICI COMPANY CONFECTION DE LOUX", iar în Piteşti funcţionează societatea "EU ŞI TU PENTRU VIITOR", specializată în lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. În Capitală, sunt înregistrate firmele "STRĂLUCITORII DE MAŞINI SRL" şi "USTUROI CU MĂMĂLIGĂ PRODUCTION SRL", în Sinaia avem "PUŢIN DIN TOT SRL", în Călăraşi "REGELE FIARELOR SRL", în Timiş "BESTIAL RECORDS SRL" , în Craiova "MARADONA BEAUTY", iar în Alba Iulia "OCCIDENT MURDAR CURAT LUX SRL".

La Registrul Comerţului, găsim înregistrate şi nu mai puţin de 15 firme cu "OZN" în denumire, alături de "VIRGIN GALACTIC SRL" şi, bineînţeles, "FANTASME COM SRL" din Bucuresti, specializată în comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun.

Iar atunci când nu umblă după OZN-uri, oamenii de afaceri se inspiră din casă, familie, etc. Dovadă că avem înregistrate la Registrul Comerţului 54 de firme cu numele "VĂRU", 23 cu numele "CUMNATELE", precum "CUMNATELE COM SRL" din Dolj si "CUMNAŢII PROD SRL" din Berceni, dar şi denumiri ceva mai speciale, precum "IUBIREA DE AUR SRL" din Galaţi, "VIRGINA 69 SRL" din Câmpina, "GIGOLO BOY" din Arad, "GIGOLO LATINO SRL" din Constanţa, "TRIPLU XXX CONCEPT SRL" din Dolj, "SEXY PARTS & ACCESORIES SRL"din Constanţa, "SUGERLINE SRL" din Miercurea Ciuc şi cele 13 firme cu numele de "POPONEŢ".

Nici animalele nu au fost uitate, dovadă denumirea firmelor "ELEFANTUL BIMBO COMIMPEX SRL" şi "ŞAPTE MAIMUŢE SRL" din Capitală, "PORCUŞORUL EUROPEAN SRL" din Baia Mare, "FRUMOASA BĂLŢATĂ SRL" din Botoşani, "PISICA GRASĂ TATTOO BUCUREŞTI SRL" şi "ŞOARECE ATRACTIV SRL" tot din Capitală.

Informaţiile din materialul de mai sus sunt culese din barometrul privind starea afacerilor româneşti, un proiect dezvoltat de KeysFin prin analiza datelor financiare de la societăţile comerciale şi PFA-urile active din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro