Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că în calitate de "simplu cetăţean" vrea graţierea fotbalistului Gică Popescu. Anterior, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi-a exprimat regretul că "justiţia nu are şi o componentă socială" şi a precizat că el ar semna oricând o petiţie adresată preşedintelui Traian Băsescu pentru graţierea lui Gică Popescu. De asemenea, liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat că susţine demersul iniţiat de preşedintele clubului Dunărea Calafat privind graţierea lui Gică Popescu.
"Ca premier nu mă pot pronunţa. Ca simplu cetăţean al României, sigur că susţin cererea de graţiere", a declarat Victor Ponta pentru presă.
Zgonea afirmase anterior că doreşte eliberarea lui Gică Popescu pentru că acesta este un "simbol".
"Gică Popescu este prietenul meu, am jucat fotbal împreună, îl susţin 100%. Regret că justiţia nu are şi o componentă socială. Este un om care a făcut foarte mult bine României, cu care ne-am lăudat. Este cunoscut de 100 de ori mai mult decât orice politician din România. Gică Popescu, dacă te duci din Turcia până în Barcelona sau până în nordul Europei, toată lumea ştie că a fost căpitanul Barcelonei şi căpitanul echipei naţionalei. Este un simbol pentru mine, ca oltean. Îl apreciez, sunt alături de familia sa", a spus Zgonea.
El a arătat că va semna o petiţie privind graţierea lui Gheorghe Popescu. "Ca cetăţean al României, dacă va trebui să înaintăm o petiţie pentru graţiere individuală către preşedintele statului român pentru Gică Popescu personal, aş semna-o şi o să o semnez", a afirmat Zgonea.
Crin Antonescu s-a declarat, de asemenea, susţinător al lui Gică Popescu: "Consider că sunt momente în care trebuie să învăţăm să ne preţuim simbolurile naţionale şi să luăm atitudine atunci când acestea traversează clipe dificile ale vieţii lor. Din punct de vedere personal, mă alătur demersului iniţiat de preşedintele clubului Dunărea Calafat cu privire la strângerea de semnături pentru graţierea marelui nostru fotbalist şi căpitan al Generaţiei de Aur, Gică Popescu".
Acesta a adăugat că face această declaraţie în nume personal, "având în vedere amintirea momentelor de bucurie şi de mândrie naţională pe care această personalitate le-a adus fiecărui român prin rezultatele obţinute sub culorile echipei naţionale de fotbal a României".
"De asemenea, nu trebuie să uităm că Gică Popescu, de-a lungul întregii sale activităţi sportive, a fost un adevărat ambasador al României, făcând apreciat numele ţării noastre, acolo unde politicul nu reuşea. În acelaşi timp, prin calitatea pe care am avut-o ca ministru al Tineretului şi Sporturilor, sunt de părere că simbolurile sportului românesc trebuie susţinute şi apreciate şi după încheierea activităţii sportive. Am fost şi sunt un promotor al sportului în România, iar valori precum Gică Popescu sunt văzute ca modele pentru tineri", a mai afirmat Antonescu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2014, 10:22)
POLITICUL NU ARE CE CAUTA IN JUSTITIE,INDIFERENT DESPRE CINE ESTE VORBA.ALTFEL NU MAI SUNTEM EGALI SI UNII POT SA FURE CAT VOR
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2014, 10:24)
de acord.Ponta este prim ministru si nu simplu cetatean.Sa taca din gura,altfel e un prost
2. egalitate intre hoti
(mesaj trimis de hotu în data de 07.03.2014, 10:29)
sa se modifice codul penal!!!!
"simbolurile" sa fie mai imune ca parlamentarii...
stima
3. Liviu Tudor Bancorex- conduce Clubul de la Roma
(mesaj trimis de biris cornel în data de 07.03.2014, 10:59)
Liviu Tudor, ţepar de profesie II
Thursday, March 6, 2014 de Cristian Stoenescu INVESTIGAŢII no comments
Ziarul continuă seria dezvăluirilor despre Liviu Tudor, omul lui Hrebenciuc şi Iacobov, care a creat o întreagă ţesătură financiară care a condus la prăbuşirea unor firme, sau societăţi bancare.
liviu-tudor
Liv iu Tudor şi Grupul de la Bacău au fost artizanii unei incredibile inginerii financiare prin care au reuşit să-şi umple conturile cu zeci de miliarde. În episodul de azi prezentăm dezvăluirile din Ziarul de Investigații despre activitatea infracţionala a reprezentantului grupului de la Bacău, condus de Viorel Hrebenciuc.
160 de bilete la ordin
Omul de afaceri Liviu Tudor este reprezentantul celebrului grup de la Bacău, condus de Viorel Hrebenciuc. Extinderea în afaceri a lui Tudor este strâns legată de Corneliu Iacubov, SIF Moldova şi Bancorex şi „gozganul rozaliu”, aşa cum l- au poreclit prienenii şi colegii de partid pe Viorel Hrebenciuc. Cât timp a fost președinte al FPP II Moldova (Fondul Proprietăţii Private, actualul SIF Moldova), Corneliu Iacobov a avalizat 160 de bilete la ordin în valoare totală de 110 milioane de dolari, în favoarea a 53 de agenți economici. Deși Consiliul de Administrație al FPP aprobase emiterea de scrisori de garanție bancară cu o limită maximă de un milion de dolari, președintele Consiliului de Administrație, Corneliu Iacobov, a procedat la emiterea unor bilete la ordin depășind în mai multe cazuri sumă de un milion de dolari şi doar pentru o singură firmă.
Comisia parlamentară care a anchetat în 1997 activitatea FPP-urilor de la înființare până la transformarea acestora în SIF-uri a constatat, în cazul FPP II Moldova, că mai multe firme au beneficiat de avalizarea unor bilete la ordin de către acest fond, peste valoarea de un milion de dolari. Printre acestea se numărăr societatea Max Invest SRL, al cărei patron era Liviu Tudor, care a beneficiat de trei bilete la ordin cu o valoare de 800.000 dolari fiecare.
Credite Bancorex de pe moşia fratelui Hrebenciuc
Dintre cele 160 de bilete la ordin avalizate în perioada iunie 1994 – martie 1997 de FPP II Moldova, 141 au fost în favoarea Bancorex și 19 în favoarea Bankcoop. În acea perioadă, la Filială Bacău a Bancorex era director adjunct Laurențiu Hrebenciuc, fratele fostului secretar general al guvernului, Viorel Hrebenciuc, nume de care se leagă numeroase speculații de presă cu privire la afacerile pe care Iacobov le-a derulat în Bacău. Normele Băncii Naționale a României prevăd că banca trebuie să urmărească destinația sumelor și modul în care sunt utilizați banii, dar filiala lui Hrebenciuc nu a avut prea mare „succes” în a controla „drumul milioanelor” împrumutate de fimele controlate de Tudor.
O altă firmă cunoscută ca a sa, Best Oil, a luat de la Bancorex 1, 6 milioane dolari pe care nu i- a mai înapoiat niciodată. Totalul creditelor luate de la Bancorex de firmele controlate de Tudor, cum scria presa vremii, a fost de 8, 4 milioane de dolari, „găuri nerge” care au ajuns la datoria publică, prin binecunosctuta suveică Bancorex- AVAS- AAAS, cum s-a numit în timp Administrarea Activelor Statului.
La peste zece ani de la jaful Bancorex, datoriile încă figurează în baza de date a Agenţiei pentru Administrarea Activelor Statului, dar nu în sarcina firmelor magnatului Tudor, ci la datoria publică, adică sunt acoperite din buzunarul fiecăruia dintre noi.
Următoarele firme cunoscute ca ale lui Liviu Tudor au păstrat gustul împrumuturilor, probabil pe linie genealogică) – ele având contracte credite la Alpha Bank cu mult peste 100 de milioane de euro. Astăzi, când Bancorex a rămas doar un caz de presă, Liviu Tudor este un manager de top şi chiar dă sfaturi despre cum să ajungi un manager de top fără a mai indica „bibliografia suplimentară” a creditelor Bancorex, via SIF Moldova.
VA URMA
Tags: afaceri, banci, Bancorex, financiar, Hrebenciuc, liviu tudor, societati, tepar
← Liviu Tudor, ţepar de profesie
4. Echipa de zgomote
(mesaj trimis de Proximus în data de 07.03.2014, 15:57)
De la Zgonea nu a,m pretentii ca pregatirea lui de baza e stungar dar Antonescu si Ponta au facut ceva carte.Ar fi putut sti ca gratierea se poate solicita doar dupa ce Justitia da o motivatie a deciziei luate si numai de catre rude de grad I nu de fitece politician
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2014, 17:50)
Rusine politicienilor care pentru cateva voturi vor sa scoata din inchisoare un evazionist.
Gica Popescu a primit miioane de euro pt rolul lui in fotbal dar aceste milioane nu i-au ajuns si a ajuns la inchisoare. RUSINE