Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019
Revista BURSA Construcţiilor

AOAR solicită CE aprobarea Master Planului de Transport

Elena Deacu
Companii /

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) solicită în mod expres aprobarea de către Comisia Europeană a unui Master Plan de Transport, "care să aducă România către nivelul mediu European atât în domeniul transportului rutier (în special autostrăzi, dar şi drumuri naţionale de mare interes) cât şi feroviar sau fluvial", arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit documentului, aceasta ar fi o dovadă concretă că CE susţine cu bani şi nu doar cu vorbe, conferinţe şi vizite, punerea în aplicare a Strategiei Europene de Dezvoltare a Dunării.

România resimte, alături de UE, consecinţele negative ale inconsistenţei susţinerii de către CE a proiectului Nabucco, arată AOAR.

Asociaţia apreciază că fără dezvoltare economică, condiţionată tot mai mult de situaţia infrastructurii, măsurile de austeritate îşi epuizează resursele, generând încetinire economică şi mărirea decalajelor în toate domeniile între România şi media UE.

AOAR susţine astfel ferm cererea formulată de Guvernul României prin intermediul Ministrului de Finanţe, domnul Darius Vâlcov, faţă de necesitatea iniţierii unor negocieri bilaterale directe şi pe baza de proiecte concrete cu reprezentanţii Comisiei Europene, ţinând cont că aceste proiecte trebuie finanţate suplimentar din Bugetul de Stat.

AOAR apreciază că revitalizarea, atât cât se mai poate după 25 de ani de măsuri anti-economice luate faţă de sectorul de apărare, este o cerinţă ce nu mai poate fi contestată în mod serios de Comisia Europeană, care trebuie să recunoască obligaţiile pe care România şi le-a luat că membru NATO.

AOAR cere ferm abordarea realistă şi pozitivă faţă de eforturile mari economice pe care le-a făcut România pentru a respecta regulile de austeritate economică, ca şi realităţile consemnate în diferite statistici Europene, care dovedesc că economia românească are nevoie majoră de noi iniţiative economice ce trebuie finanţate, nefiind de interes pentru companiile internaţionale, dar care afectează major întreg mediul de afaceri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS