Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

ASF a aprobat listarea unor noi obligaţiuni emise de NE Property

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în ultima şedinţă a conducerii, emiterea certificatului de înregistrare a obligaţiunilor emise de NE Property B.V. cu sediul în Amsterdam, în vederea admiterii la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat al reglementatorului.

Compania NE Property este deţinută de NEPI Rockcastle, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din ţara noastră, iar emisiunea este parte dintr-un program de 1,5 miliarde de euro. Obligaţiunile vor fi listate dual, atât la BVB, cât şi la Euronext Dublin.

Aceasta este a doua emisiune de obligaţiuni a NE Property ce va fi lis­tată la BVB, prima intrând la tranzacţionare în decembrie 2017. Sumele atrase vor fi folosite pentru refinanţarea datoriilor existente ale companiei, pentru a finanţa proiecte aflate în dezvoltare ale NEPI Rockcastle şi pentru achiziţia de noi proiecte imobiliare în regiune. Oferta primară pentru emisiunea din 2017 s-a efectuat pe bursa din Dublin, în noiembrie, şi a fost intermediată de un consorţiu format din ING, JP Morgan şi Societe Generale.

Printre alţii, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a investit 50 de milioane de euro în emisiunea de obligaţiuni a NE Property, ce s-a încheiat în luna mai, aceasta având o dimensiune de 500 milioane de euro. BERD a mai investit 50 milioane de euro într-o altă emisiune a NEPI Rockcastle.

Obligaţiunile poartă o dobândă de 2,625% pe an, având scadenţa în 2023. S&P şi Fitch au acordat obligaţiunilor un rating BBB.

Cu un portofoliu de pes­te 5,9 miliarde euro, NEPI Rockcastle este prezent în 9 ţări din regiune şi deţine o poziţie solidă pe piaţă din ţara noas­tră prin centrele comerciale deţinute, printre care Mega Mall, Promenadă, City Park Constanţa, Shopping City Sibiu. Compania are şi un portofoliu de birouri în locaţii cheie din Bucureşti şi centrul Timişoarei.

Compania deţine în total 24 de malluri în ţara noastră, cu o suprafaţă totală de 736.600 mp şi o valoare de 1,7 miliarde de euro. Veniturile anuale din chirii se ridică la 120 de milioane de euro. NEPI Rockcastle mai deţine şi patru clădiri de birouri pe care le-a pus la vânzare pentru a se concentra pe portofoliul de retail.

Investitorul a vândut recent o a cincea clădire de birouri, The Office din Cluj-Napoca, pe care o deţinea în parteneriat cu Ovidiu Şandor, către Dedeman, pentru circa 120 de milioane de euro.

Celelalte clădiri office ale companiei sunt Floreasca Business Park, Victoriei Office şi The Lakeview din Bucureşti şi City Business Centre din Timişoara. Cele patru imobile au o suprafaţă închiriabilă totală de 117.500 mp, o valoare de piaţă de 309,1 milioane de euro şi asigură încasări anuale din chirii de 24,1 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. toate obligatiunile trebuie bagate la banca tip caritas transilvania cluj

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie