• Mandatul său în fruntea bursei va începe la 1 iulie, când va expira mandatul actualului director, Adrian Tănase
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a autorizat pe Remus Vulpescu în calitatea de director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), conform unui anunţ de astăzi al supraveghetorului pieţei de capital.
Vulpescu, care în prezent este vicepreşedinte independent al Consiliului de Administraţie al BVB, a fost ales de board în funcţia de director executiv al operatorului pieţei în luna aprilie a acestui an, pentru un mandat de patru ani, care va începe la data de 1 iulie, după cum reiese din raportările BVB.
Funcţia de director general al operatorului pieţei noastre de capital este ocupată în prezent de Adrian Tănase, al cărui mandat expiră la data de 30 iunie 2025.
Remus Vulpescu este licenţiat al Universităţii Bucureşti, Facultăţile de Drept şi de Ştiinţe Politice şi Administrative. De asemenea, viitorul director general al BVB este absolvent de Executive MBA al Tiffin University SUA, conform CV-ului postat pe site-ul BVB.
A fost şef al Corpului de control al fostului premier Victor Ponta şi fost consilier onorific al fostului prim-ministru Mihai Tudose. Totodată, viitorul director al BVB a fost şef al Oficiului de Privatizare din Ministerul Economiei în perioada în care guvernul a scos la privatizare Oltchim Râmnicu-Vâlcea, licitaţie câştigată la acea dată de Dan Diaconescu, care în final nu a făcut dovada existenţei banilor, astfel că privatizarea a eşuat. De asemenea, Remus Vulpescu fost directorul general al companiei Romaero şi membru în consiliul de admnistraţie al companiei CupruMin, potrivit ziare.com.
Din acţionariatul Bursei de Valori Bucureşti fac parte foste SIF-uri, fonduri de pensii Pilon II, fonduri de investiţii, societăţi de brokeraj şi persoane fizice, evaluarea companiei ridicându-se la 332 milioane lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Vîjeu el Condor! în data de 18.06.2025, 20:48)
încă un PeSeDist înșurubat prin draci
2. De corectat
(mesaj trimis de RO în data de 19.06.2025, 07:03)
L-a autorizat si nu " la autorizat".
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2025, 08:55)
Ironia face sa fie corect "La autorizat cu el sa vedem daca stie ceva!"
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2025, 08:50)
O alta mediocritate. Nu avem cum sa avansam la o bursa dezvoltată cu un ASF, BVB si SIF-uri cu oameni slabi. Constatam ca prostii ca suntem sub Ungaria si Cehia la lichiditate, la un PIB si o capitalizare mai mare. Suntem cam cu 20 de ani in urma Ungariei si Cehiei, Polonia a decolat puternic si este din alta liga cam cu 50 de ani in avans , iar Germania si Franta din alta galaxie.
Derivate poate peste 10 ani la BVB.
Gazul romanesc se tranzactioneaza la Viena, cerealele romanesti in america ca noi promovam toate nulitățile.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2025, 10:26)
Nu stim daca va face ceva dar cu certitudine stim ca vrea macar 250k Euro pe an plus gratuite plus prime.
Culmea prostiei la BVB a fost atinsa atunci cand au preluat Sibex care avea derivate si mergeau, le-au scos fara sa puna altceva in loc. Si atunci cele 5 sifuri au avut un cuvant de spus.
In afara de Ancuta si echipa care au pus in functiune derivatele si de Sima, ceilalti din piata de capilat din Romania, de aproape 30 de ani, sunt doar experti vorbitori fara sa fi facut ceva notabil.
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2025, 10:29)
Corect.Ne miram unde ne scufundam cand avem asemenea personaje care conduc in piata.Actionari SIF,CEO asta CV de politruc 100% cu 0% activitate izvorata din privat.Consilier al unor personaje nefrecventabile in orice lume civilizata. Toata arhitectura pietei e croita pentru ramanerea intr-o subdezvoltare crunta.Si permanent auzim laude despre numarul fictiv de investitori!
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2025, 10:35)
de ce nu ne cumpara lseg?
3.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2025, 16:34)
pentru ca au pus restrictii absurde. Ceva de genu nimeni nu are mai mult de 5%-10% din BVB.
Prostii de genul "nu ne vindem tara", o ducem in faliment.
Decat sa intre majoritar o bursa mare si sa o integreze cu platforma lor sa creasca, mai bine ramane la noi o darapanatura mica si jerpelita, dar e a noastra.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2025, 09:14)
BVB nu a fost niciodata in ultimii 30 de ani decit ,cel mult ,un cazinou funky. Cele mai bune societati de pe BVB sint companiile de stat....monopolurile naturale.Aero este o gluma trista .Dracovenia s-a imbatosat cu schema de pilon 2 prin care strainii scot un mld de Eur anual din Romanica ,fara sa faca nimik.Daca fondurileo rsa fie lasate sa iasa pe extern o sa finantam economiile straine cu banii tinerilor din RO.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2025, 10:33)
Vulpescu nu indeplineste criteriul celor 5 ani de experienta!
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2025, 14:43)
L-a garantat Caciu.Nu direct,auditoarea interna ASF Mihaela P..Care e 'un prieten' care i-a imprumutat o masina Mercedes GLE 450 care'nu e de lux'!Nu e ca e doar 100.000 Euro cheala!"prietenul' asta e fosta sotie,insa cum la noi se mai spune colega de apartament nu putem acuza omul ca ne-a mintit!
7. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2025, 17:59)
de ce mi-as investi banii la bvb?
de ce as invest pe AeRo?
argumente va rog!!!!