Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

"Avon", amendată cu 135 milioane dolari pentru că a dat mită în China

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Distribuitorul american de cosmetice "Avon Products" Inc. a fost amendat cu 135 de milioane de dolari de către autorităţile din SUA pentru că a dat mită oficialilor chinezi ca să obţină licenţă pentru vânzări directe.

Compania cu sediul în Manhattan a acceptat să plătească 68 de milioane de dolari - sancţiuni penale, şi o sumă aproape egală către autoritatea pieţei de capital din SUA Securities & Exchange Commission (SEC), care o acţionase în instanţă într-un proces civil.

Subsidiara din China a companiei americane a dat 8 milioane de dolari autorităţilor statului asiatic, în perioada 2004-2008, potrivit SEC, care menţionează că plăţile au inclus bilete de avion şi cadouri scumpe, precum produse Louis Vuitton, Gucci şi Tiffany.

China a interzis vânzările directe în 1998, însă câţiva ani mai târziu a decis să elimine restricţia. "Avon" a devenit prima companie care a obţinut licenţa pentru vânzări directe în 2006.

"Avon" realizează vânzări anuale totale de 10 miliarde de dolari, însă se confruntă cu încetinirea creşterii pe mai multe dintre pieţele majore pe care activează.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS