BCR lansează o nouă emisiune de obligaţiuni senior nepreferenţiale în valoare de 1 miliard lei

F.D.
Bănci-Asigurări / 11 decembrie 2023

BCR lansează o nouă emisiune de obligaţiuni senior nepreferenţiale în valoare de 1 miliard lei

Banca Comercială Română (BCR) lansează cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni nepreferenţiale, în valoare de 1 miliard de lei. Emisiunea constă în obligaţiuni senior nepreferenţiale cu o maturitate de 6 ani şi urmează să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti. Obligaţiunile au primit un rating pe termen lung de BBB+ din partea Fitch şi Baa2 din partea Moody's, conform unui comunicat de presă al băncii.

Procesul de book building a evidenţiat un interes puternic din partea investitorilor, astfel încât în primele ore după deschidere au fost înregistrate ordine de peste 500 milioane de lei, valoare care a crescut la 1,2 miliarde de lei într-un timp foarte scurt. Astfel, randamentul de 100 bps peste randamentul titlurilor de stat s-a translatat într-o rată a dobânzii de 7,55%, care reflectă performanţa solidă a BCR.

Emisiunea s-a adresat marilor investitori instituţionali, iar dimensiunea substanţial mai mare faţă de suma anunţată, arată rolul esenţial al BCR în dezvoltarea pieţei locale de capital.

"Prin lansarea acestei noi emisiuni de obligaţiuni, de 1 miliard de lei, BCR îşi reafirmă angajamentul faţă de dezvoltarea durabilă a pieţei locale de capital, care are impact direct în creşterea prosperităţii şi a economiei României. Fiecare astfel de reuşită ne onorează şi ne ghidează în scalarea oportunităţilor de investiţii responsabile, cu impact real în societate. Alături de colegii mei din BCR, le mulţumim investitorilor şi partenerilor de la Bursa de Valori Bucureşti pentru că împreună creăm valoare pe termen lung în România, pentru România", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

În ultimii trei ani, banca a emis obligaţiuni în valoare de circa 8 miliarde de lei, fiind unul dintre principalii emitenţi activi de la Bursa de Valori Bucureşti. Valoarea cumulate a celor 10 emisiuni de obligaţiuni listate de BCR la BVB este de 8,6 miliarde de lei.

Noua emisiune de obligaţiuni s-a dovedit una de succes încă de la început, în condiţiile în care, după aproximativ trei ore de la deschidere, registrul de ordine era acoperit, suma minimă comunicată iniţial fiind de 500 de milioane de lei. După alte câteva ore, registrul de ordine a fost supra-subscris semnificativ, ceea ce a dus la decizia închiderii mai devreme a ofertei şi la creşterea valorii emisiunii la 1 miliard de lei.

Prin această emisiune, BCR a mai făcut un pas înainte în procesul de conformare cu reglementările Uniunii Europene privind capacitatea minimă pe care trebuie să o deţină băncile pentru a absorbi pierderile, cerinţele minime pentru fonduri proprii şi pasive eligibile (MREL) şi ghidurile MREL, în conformitate cu strategia de rezoluţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5843
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2243
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.1390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb