Biroul Electoral Central (BEC) a constat rămânerea definitivă a candidaturilor propuse de organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pentru toate circumscripţiile electorale la alegerile pentru Camera Deputaţilor, cu excepţia celor formulate de Uniunea Bulgară din Banat şi Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani, transmite Agerpres.
Potrivit procesului verbal de astăzi privind rămânerea definitivă a acestor candidaturi, este vorba de 52 de candidaturi din partea Uniunii Sârbilor din România, Forumului Democrat al Germanilor din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Uniunea Elenă din România, Asociaţia Macedonenilor din România, Uniunea Croaţilor din România, Asociaţia Italienilor din România - RO.AS.IT, Asociaţia Partida Romilor "Pro Europa", Asociaţia Liga Albanezilor din România, Uniunea Ucrainenilor din România, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Armenilor din România, Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România.
În ceea ce priveşte Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România se menţionează că, prin sentinţa civilă nr. 4/DEC/AGP din 7 octombrie a Tribunalului Bucureşti, Secţia a III-a Civilă, pronunţată în dosarul nr. 26171/3/2020, au fost respinse candidaturile propuse de această uniune la alegerile pentru Camera Deputaţilor, admise prin decizia BEC nr. 23 din 3 octombrie. "Prin Decizia civilă nr. 1277A/13.10.2020 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a Civilă, pronunţată în Dosarul nr. 26171/3/2020, a fost respins apelul formulat împotriva Sentinţei civile nr. 4/DEC/AGP din 7.10.2020 a Tribunalului Bucureşti, Secţia a III-a Civilă", se menţionează în procesul verbal.
Conform sursei citate, candidaturile propuse de Uniunea Bulgară din Banat pentru Camera Deputaţilor nu sunt definitive, "ţinând cont de faptul că, la data prezentului proces-verbal, judecarea cauzei în Dosarul nr. 26435/3/2020 este suspendată".
1. fără titlu
(mesaj trimis de Alin în data de 18.10.2020, 22:25)
Cele mai multe „minorități” nu au nici un motiv să fie reprezentate in Parlament automat - pentru că e un caz clar de suprareprezentare, că un deputat are un loc bazat pe cateva mii de voturi din care oamenii nici măcar nu au fost consultați plus că ei votează oricum, votul lor nu e considerat anulat.
In mare mi se rupe, insă știm cu toții că acești reprezentanți ai minorităților sunt mereu cumppărați cu avantaje de partidul de la putere și in plus unii din ei fac legi ostile poporului român, memoriei și valorilor din sentimente revanșarde pur etnice, răsplătind locullor in parlamernt cu ură față de majoritate... păcat că românul tot fraier.
Dacă sunt minorități coștiente de rolul lor, să își voteze domnule reprezentanții dacă îi tine, nu să le asigurăm automat locul cas ei să facă afaceri cu puterea.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Tiberiu în data de 19.10.2020, 10:08)
Perfect de acord!