BEC:Candidaturile propuse de minorităţile naţionale pentru Camera Deputaţilor - definitive cu două excepţii

G.U.
Politică / 18 octombrie 2020

Candidaturile propuse de minorităţile naţionale pentru Camera Deputaţilor - definitive cu două excepţii

Biroul Electoral Central (BEC) a constat rămânerea definitivă a candidaturilor propuse de organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pentru toate circumscripţiile electorale la alegerile pentru Camera Deputaţilor, cu excepţia celor formulate de Uniunea Bulgară din Banat şi Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani, transmite Agerpres.

Potrivit procesului verbal de astăzi privind rămânerea definitivă a acestor candidaturi, este vorba de 52 de candidaturi din partea Uniunii Sârbilor din România, Forumului Democrat al Germanilor din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Uniunea Elenă din România, Asociaţia Macedonenilor din România, Uniunea Croaţilor din România, Asociaţia Italienilor din România - RO.AS.IT, Asociaţia Partida Romilor "Pro Europa", Asociaţia Liga Albanezilor din România, Uniunea Ucrainenilor din România, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Armenilor din România, Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România.

În ceea ce priveşte Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România se menţionează că, prin sentinţa civilă nr. 4/DEC/AGP din 7 octombrie a Tribunalului Bucureşti, Secţia a III-a Civilă, pronunţată în dosarul nr. 26171/3/2020, au fost respinse candidaturile propuse de această uniune la alegerile pentru Camera Deputaţilor, admise prin decizia BEC nr. 23 din 3 octombrie. "Prin Decizia civilă nr. 1277A/13.10.2020 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a Civilă, pronunţată în Dosarul nr. 26171/3/2020, a fost respins apelul formulat împotriva Sentinţei civile nr. 4/DEC/AGP din 7.10.2020 a Tribunalului Bucureşti, Secţia a III-a Civilă", se menţionează în procesul verbal.

Conform sursei citate, candidaturile propuse de Uniunea Bulgară din Banat pentru Camera Deputaţilor nu sunt definitive, "ţinând cont de faptul că, la data prezentului proces-verbal, judecarea cauzei în Dosarul nr. 26435/3/2020 este suspendată".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cele mai multe „minorități” nu au nici un motiv să fie reprezentate in Parlament automat - pentru că e un caz clar de suprareprezentare, că un deputat are un loc bazat pe cateva mii de voturi din care oamenii nici măcar nu au fost consultați plus că ei votează oricum, votul lor nu e considerat anulat.

    In mare mi se rupe, insă știm cu toții că acești reprezentanți ai minorităților sunt mereu cumppărați cu avantaje de partidul de la putere și in plus unii din ei fac legi ostile poporului român, memoriei și valorilor din sentimente revanșarde pur etnice, răsplătind locullor in parlamernt cu ură față de majoritate... păcat că românul tot fraier.

    Dacă sunt minorități coștiente de rolul lor, să își voteze domnule reprezentanții dacă îi tine, nu să le asigurăm automat locul cas ei să facă afaceri cu puterea. 

    1. Perfect de acord!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro