Abonament gratuit

BOTA, INTESA SANPAOLO BANK ROMÂNIA:"Băncile trebuie considerate o verigă în lanţul economic"

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

După cinci ani în care s-a vorbit numai despre criză, a venit vremea să găsim o cale de mijloc între optimismul exagerat din perioada de boom şi pesimismul adânc din această perioadă, a declarat, ieri, Dan Bota, directorul de reţea al Intesa Sanpaolo Bank România. "Băncile trebuie considerate o verigă în lanţul economic. Este ceea ce eu numesc noua normalitate", a precizat domnia sa.

Reprezentantul Intesa Sanpaolo Bank România susţine că ne-am confruntat, până acum, cu o criză a neîncrederii băncilor în oamenii de afaceri, a companiilor în bănci şi a tuturor actorilor din econimie în instituţiile statului.

Domnia sa a continuat: "România este în topul european al insolvenţelor. Dar s-a întâmplat ca unele insolvenţe să fie declanşate de companii cu scopul de a se proteja împotriva creditorilor - instituţii bancare sau instituţii publice. Dar încrederea nu se poate câştiga fără mai multă transparenţă".

Dan Bota apreciază că o bancă nu se poate substitui investitorilor, care trebuie să vină cu iniţiativa. "Investitorii trebuie să vină cu ideea, iar băncile trebuie să le fie parteneri", a mai spus domnul Bota.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS