Schneider Electric lansează programul online de certificare Data Center Certified Associate (DCCA) în cadrul Energy UniversityTM, o platformă educaţională online, în domeniul managementului energiei, menite să îi ajute pe profesioniştii centrelor de date să fie la curent cu temele de actualitate, tendinţele şi practicile din industrie, conform unui comunicat remis azi redacţiei.
Programul DCCA cuprinde 14 cursuri de proiectarea sau modernizarea centrelor de date, ce conţin inclusiv informaţii referitoare la alimentarea cu energie electrică, climatizare, rack-uri, cablare, protecţie împotriva incendiilor, management şi securitate fizică. Fiecare curs poate fi parcurs în mai puţin de oră şi este dezvoltat astfel încât să-l ghideze pe utilizator în pregătirea examenului DCCA. După finalizarea tuturor cursurilor, utilizatorul poate susţine examenul (care era până acum disponibil doar într-un centru fizic de testare), prin intermediul contului său de pe platforma Energy University. Certificarea oferă un standard global de determinare a nivelului de cunoştinţe ale unei persoane în materie de proiectare, construire şi operare a centrelor de date.
Programul educaţional general, iniţiat odată cu lansarea platformei Data Center University în 2006, a oferit, până acum, cursuri în domeniul eficienţei energetice profesioniştilor din 165 de ţări, în 13 limbi. În prezent, Energy University are peste 350 de mii de utilizatori la nivel mondial şi peste 500 de mii de cursuri au fost finalizate în cadrul platformei.
Programul de certificare online DCCA este deja al doilea examen de calificare disponibil prin intermediul platformei Energy University. În octombrie 2012, Energy University a lansat examenul Professional Energy Manager (PEM), în parteneriat cu Institutul de Profesionişti în Energie din SUA (Institute of Energy Professionals - IEP). De la lansare, peste 60 de profesionişti din 26 de ţări au fost certificaţi prin intermediul acestui program.
Schneider Electric este o companie internaţională specializată în distribuţia energiei electrice, a aplicaţiilor industriale de automatizare şi control, automatizarea şi securitatea clădirilor, servicii de alimentare pentru consumatori vitali şi sisteme de răcire. Compania are peste 150 de mii de angajaţi la nivel global şi operaţiuni în mai mult de 100 de ţări, inclusiv în România. Anul trecut, întreprinderea a realizat venituri din vânzări de 24 miliarde de euro.