Meta refuză să semneze codul de bune practici AI al UE

I.S.
Companii / 19 iulie, 09:18

Meta refuză să semneze codul de bune practici AI al UE

Meta Platforms a anunţat că nu va semna noul cod de bune practici pentru inteligenţa artificială propus de Uniunea Europeană, acuzând Bruxellesul de o abordare excesivă care ar putea frâna dezvoltarea companiilor din domeniu, potrivit unui postări LinkedIn a lui Joel Kaplan, şeful departamentului de afaceri globale al Meta.

”Europa merge pe un drum greşit în privinţa AI. Acest cod introduce o serie de incertitudini juridice pentru dezvoltatorii de modele, precum şi măsuri care depăşesc cu mult cadrul reglementat de AI Act”, a scris Kaplan.

Comisia Europeană a publicat săptămâna trecută versiunea finală a codului de conduită pentru modele AI de uz general. Documentul, care va intra în vigoare luna viitoare, este voluntar, dar reprezintă un prim pas în direcţia armonizării reglementărilor din AI Act - legislaţia emblematică adoptată de Parlamentul European în 2024 pentru a spori transparenţa şi siguranţa tehnologiilor AI.

Meta nu este singura companie care se opune codului european. Giganţi industriali precum ASML Holding şi Airbus au semnat recent o scrisoare deschisă adresată UE, solicitând amânarea cu doi ani a aplicării noului cadru. În contrast, OpenAI a anunţat săptămâna trecută că va semna codul, asumându-şi noile reguli.

”Împărtăşim preocupările exprimate de aceste companii: această exagerare din partea UE va frâna dezvoltarea modelelor AI de frontieră în Europa şi va împiedica firmele europene să construiască afaceri competitive în domeniu”, a adăugat Kaplan.

Numit în acest an în locul lui Nick Clegg, Joel Kaplan a fost anterior vicepreşedinte pentru politici publice în SUA la Facebook şi consilier în administraţia fostului preşedinte George W. Bush.

Refuzul Meta subliniază tensiunile crescânde dintre politica tehnologică europeană, axată pe reglementare şi precauţie, şi modelul american, mai flexibil şi orientat spre inovaţie rapidă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dosar BURSA - Crizele Apocalipsei
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0736
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4336
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8607
Gram de aur (XAU)Gram de aur470.1608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
targulnationalimobiliar.ro
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb