CNAIR:Decalarea unor termene de depunere a ofertelor ţine de respectarea procedurilor legale

I.M.
Miscellanea /

Decalarea unor termene de depunere a ofertelor ţine de respectarea procedurilor legale

Decalarea termenelor de depunere a ofertelor pentru anumite contracte destinate proiectării şi execuţiei unor obiective de infrastructură rutieră, ţine doar de respectarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice şi toate proiectele lansate în licitaţie publică au finanţare, precizează reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, într-un comunicat, scrie Agerpres.

"Astfel, potrivit articolului 153 din legea 98/2016, privind achiziţiile publice, CNAIR este obligată să decaleze termenul limită pentru depunerea ofertelor, ori de câte ori un potenţial aplicant solicită clarificări care au ca efect modificarea ori completarea documentaţiei de atribuire, astfel încât toţi operatorii economici să aibă timp suficient la dispoziţie pentru a adapta ofertele la noul mod de interpretare a elementelor contractului. În caz contrar, proiectul poate fi blocat definitiv de operatorii economici nemulţumiţi, prin decizii ulterioare ale instanţelor", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, acesta este şi cazul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic destinat construcţiei Drumului Expres Craiova - Târgu Jiu, pentru care termenul limită de depunere a ofertelor, stabilit iniţial pentru data de 3 mai 2019, a fost decalat de două ori: 17 mai, respectiv 30 mai 2019.

Reprezentanţii CNAIR mai precizează că toate obiectivele care fac parte din Master Planul General de Transport sunt eligibile pentru finanţare din fonduri europene, fără excepţie, ceea ce înseamnă că există finanţarea necesară derulării lor.

CNAIR atrage atenţia celor care vehiculează informaţii false sau insuficient fundamentate în spaţiul public, că prin acest tip de abordare pot pune în pericol buna derulare a acestor proiecte, prin scăderea interesului companiilor serioase faţă de contractele lansate în licitaţie publică, conform Agerpres.

Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga a subliniat că toate proiectele lansate de Companie în licitaţie publică, inclusiv în acest an, "vizează strict interesul public faţă de dezvoltarea infrastructurii rutiere din România şi nu sunt influenţate în nici un mod de derularea campaniei electorale".

"Fac apel inclusiv la anumiţi reprezentanţi ai mass-media să respecte deontologia profesională şi să nu încerce să manipuleze opinia publică din raţiuni care nu au legătură cu atitudinea onestă specifică profesiei de jurnalist. CNAIR a lansat şi va lansa permanent proiecte de infrastructură rutieră, care contribuie exclusiv la dezvoltarea economică a României şi la creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la traficul rutier. Aceste proiecte sunt lansate în licitaţie în baza unor proceduri legale bine stabilite şi nu sunt influenţate de perioadele de campanie electorală", a spus Neaga.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS